ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αθήνα:     03/09/2024

Προς:   τον Πρωθυπουργό Κύριο Κ. Μητσοτάκη

Θέμα:   Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Σύλλογος μας, στο όνομα των 28.000 Συνταξιούχων μελών μας, σας απευθύνει ανοιχτή και δημόσια επιστολή αγωνίας αλλά και διαμαρτυρίας, ζητώντας σας να ακούσετε και να επιλύσετε  επιτέλους, τα σοβαρά – υπαρξιακά οικονομικά προβλήματα των Συνταξιούχων μελών μας. 

Απευθυνόμαστε δημόσια προς εσάς, γιατί ενώ κατά πάγια πρακτική ο εκάστοτε Πρωθυπουργός πριν τις ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ στην ΔΕΘ, συναντά και συζητά τα αιτήματα και τα προβλήματα των κοινωνικών φορέων  και αναλόγως τα προσαρμόζει στις εξαγγελίες του, δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά, εσείς ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ τους Συνταξιούχους για να ΑΚΟΥΣΕΤΕ  από κοντά και δια ΖΩΣΗΣ τα προβλήματα και να διαπιστώσετε την τραγικότητα της οικονομικής τους κατάστασης.

 Ως η πιο ευάλωτη και η πλέον αδικημένη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ομάδα, απευθυνόμαστε δημόσια προς εσάς και σας γνωστοποιούμε τα  αιτήματα που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  1. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ για ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού και όχι εποχικά επιδόματα ελεημοσύνης (ανεξάρτητα από την λεγόμενη προσωπική διαφορά, την οποία είχατε υποσχεθεί την κατάργηση της προεκλογικά ).
  2. Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και της ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και σε όλα τα βασικά προϊόντα διατροφής, με την κατάργηση η την μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, όπως έκαναν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και έλεγξαν την ακρίβεια, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες τους, μιας και όλα τα άλλα μέτρα και τα «καλάθια» απέτυχαν παταγωδώς !
  3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) και όχι σε εσωτερική μικροδιευθέτηση κοροϊδίας. Όπως είναι γνωστό, η ΕΑΣ αποτελεί διπλό ΑΔΙΚΟ και δυσβάστακτο  ΦΟΡΟ που επιβάλλεται μόνο στους Συνταξιούχους, και ο οποίος μειώνει δραματικά τις ΚΥΡΙΕΣ αλλά και τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ( ήταν υποτίθεται  “προσωρινή μνημονιακή πανευρωπαϊκή πατέντα” που ωστόσο συνεχίζει και σήμερα παρά την επιστροφή στην «κανονικότητα» να επιβαρύνει βάρβαρα και δυσανάλογα τους Συνταξιούχους).
  4. Ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας ΥΓΕΙΑΣ με προσλήψεις Ιατρικού και κυρίως νοσηλευτικού Προσωπικού στο κέντρο και στη περιφέρεια, με ανανέωση και ενίσχυση εξοπλισμού και μέσων, ώστε να παρέχονται δωρεάν, ανθρώπινες και αξιοπρεπείς παροχές ΥΓΕΙΑΣ, σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους ανήμπορους Συνταξιούχους που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους αλλά και υψηλότατες εισφορές υπέρ Υγείας.
  5. Καταβολή του 70% του ποσού στις κύριες Συντάξεις Χηρείας ανεξάρτητα από το αν λαμβάνει ή όχι και εξ’ ιδίου δικαιώματος, δική της/του κύρια Σύνταξη. ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ και ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ καταβληθέντων Συντάξεων αλλά απεναντίας προστασία  και ενίσχυση των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ανεξάρτητα αν λαμβάνει η όχι δική του/της ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ γιατί έχουν φορολογηθεί αλλά και  οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν πληρωθεί στο ακέραιο και γιατί είναι στοιχειώδεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ υποχρέωση του κράτους, η υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι Συνταξιούχοι ΧΗΡΕΙΑΣ.
  6. Να μην μειωθούν αλλά να εξισωθούν – ενιοποιηθούν προς τα πάνω, οι παροχές  σε χρήμα του ΕΟΠΥΥ, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού, έχουν μετατρέψει και αυτές τις παροχές σε μικρά βοηθήματα που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση, το κόστος υπηρεσιών και τις πραγματικές δαπάνες των Ασφαλισμένων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απαιτούμε από εσάς προσωπικά, να ασχοληθείτε, να μελετήσετε και να ικανοποιήσετε τα ανωτέρω πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Συνταξιούχων μελών μας, γιατί οι Συνταξιούχοι διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης αλλά και γιατί καμία άλλη κοινωνική ομάδα, δεν έχει αδικηθεί και επιβαρυνθεί όσο οι Συνταξιούχοι στα χρόνια της κρίσης, που δυστυχώς συνεχίζουν να επιβαρύνονται και σήμερα, από τις ασκούμενες οικονομικές πολιτικές.

Οι Συνταξιούχοι είναι Πολίτες με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, που με την εργασία τους έχουν εκπληρώσει αλλά και συνεχίζουν να εκπληρώνουν όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος και την Πολιτεία γι’ αυτό και απαιτούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΗΤΑ γιά μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!

Με εκτίμηση