ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

Φαρμάκι τα φάρμακα μετά και την νέα θεαματική αύξηση τιμών που αποφάσισε η Κυβέρνηση και ενέκρινε ο Υπουργός ΥΓΕΙΑΣ Κος Α.Γεωργιαδης.

Με πρόσχημα τις ελλείψεις στα “φθηνά” φάρμακα, εγκρίθηκαν ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε πολύ περισσότερα φάρμακα που θα επιβαρύνουν τους Ασφαλισμένους κατά 35 εκατ €. Περίπου 850 φάρμακα ευρείας χρήσης και ανάγκης για τους ασθενείς, αυξήθηκαν έως και 400% προς μεγάλη χαρά και ευδαιμονία των φαρμακοβιομηχανιών, αλλά με μεγάλη θλίψη και απελπισία των Ασφαλισμένων και κυρίως των Συνταξιούχων, που βλέπουν της πενιχρές συντάξεις τους να εξανεμίζονται και να αναγκάζονται να διαθέτουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσό για τα φάρμακα και τους γιατρούς !
Η νέα αυτή αύξηση στα φάρμακα, είναι συνέχεια της αύξησης της τιμής και της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα , στη συνέχεια επεβλήθη η χρέωση 1 € στις συνταγές φαρμάκων και 5 € στα παραπεμπτικά εξετάσεων, τώρα αποφασίστηκε νέα θεαματική αύξηση, έτσι μέσα σε ένα εξάμηνο το κόστος των φαρμάκων και το βάρος των ασφαλισμένων έγινε δυσβάστακτο  και απελπιστικό.
Με την ακρίβεια να καλπάζει αμείωτη και ανεξέλεγκτη παντού και σε όλα, αφού όλα τα κυβερνητικά μέτρα είναι άτολμα και αναποτελεσματικά, η οικονομική κατάσταση και η επιβίωση των Συνταξιούχων, μέρα με τη μέρα, γίνεται  μαρτυρική !
Με αρκετές Συνταξεις”παγωμένες” εδώ και μια 15ετια και οι άλλες με πενιχρές αυξήσεις πολύ κάτω του πληθωρισμού, η οικονομική κατάσταση των Συνταξιούχων έχει γίνει απελπιστική ενώ η ζωή τους έχει φθάσει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Η Σύνταξη φθάνει δεν φθάνει μέχρι τις 15 του μήνα και αυτό με πολλές και αιματηρές οικονομίες και περικοπές, σε παρά πολλές υποχρεώσεις και Ανθρώπινες ανάγκες.
ΚΑΛΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ αυτή την αδικαιολόγητη, προκλητική και απαράδεκτη απόφαση, για την νέα αύξηση των φαρμάκων, γιατί είναι εξοντωτική και θανατηφόρα για τους Συνταξιούχους, να μειώσουν τη συμμετοχή των Ασφαλισμένων στα φάρμακα, να καταργήσουν το χαράτσι του 1 και 5 € στις συνταγές και στα παραπεμπτικά.
Εκτός από τα ΚΕΡΔΗ και τους ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ τους !
  ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ !  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !