ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΕΦΚΑ

Αρ. Πρωτ.:  23562/ Φ14  —  Αθήνα:  22/10/2024

 

Προς:    Μέλη Δ.Σ   Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

              Περιφ. Τμήματα Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

              Α.Γ.Σ.Σ.Ε & Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις

 

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΕΦΚΑ!

Την παταγώδη αποτυχία του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ για την άμεση έκδοση των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Γήρατος και χηρείας, θα την πληρώσουν ξανά οι παλαιοί Συνταξιούχοι των οποίων εκκρεμούν επί μήνες οι διορθώσεις των λαθών και των αδικιών του ίδιου του ΕΦΚΑ!  Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εκκρεμότητες των λαθών και των διορθώσεων, ξεπερνούν τα τέσσερα χρόνια! 

Η νέα εντολή της Διοίκησης του ΕΦΚΑ για να παγώσουν ΟΛΕΣ οι εκκρεμότητες έως 31/12/24 ώστε να μειωθεί το στοκ των νέων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, θα έχει τραγικά αποτέλεσμα και νέες μεγάλες καθυστερήσεις στην ΔΙΟΡΘΩΣΗ των λαθών των παλαιών ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Με την δικαιολογία να προωθηθούν – διεκπεραιωθούν με απόλυτη προτεραιότητα οι συσσωρευμένες ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΗΡΑΤΟΣ και ΧΗΡΕΙΑΣ των οποίων η αναμονή έχει ξεπεράσει τους έξι μήνες (χρόνος τριπλάσιος από τον διακηρυγμένο και που διαρκώς αυξάνεται),  κυρίως λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μέσων, αλλά και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που αντί να περιοριστούν διαρκώς διευρύνονται και είναι οι λόγοι που αυξάνεται αντί να μειώνεται ο χρόνος έκδοσης των Συντάξεων.

Όλες οι υποσχέσεις και οι ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ για άμεση και σωστή καταβολή των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ αποδείχθηκαν ψεύτικες και απατηλές! Οι περιβόητες ελάχιστες  προσλήψεις στον ΕΦΚΑ που είχαν εξαγγελθεί εδώ και μια τριετία από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και τους τρεις τελευταίους Υπουργούς Εργασίας παραμένουν ακόμα και σήμερα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις , με τεράστιες επιπτώσεις στην έκδοση αλλά και στη ΔΙΟΡΘΩΣΗ των συσσωρευμένων λαθών του ΕΦΚΑ, τα οποία στερούν από τους Συνταξιούχους μέλη μας, τα χρήματα τους και τις σωστές Συντάξεις τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης εντολής της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, για το πάγωμα διόρθωσης των λαθών του ΕΦΚΑ.

  • Την άμεση πρόσληψη των υπεσχημένων προσλήψεων προσωπικού στον ΕΦΚΑ, ώστε να πάρουν τις δικαιούμενες Συντάξεις και τα αναδρομικά που δικαιούνται οι Συνταξιούχοι μέλη μας.

  • Τον εξοπλισμό σε ηλεκτρονικά – συμβατά- μέσα όλων των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ  και κυρίως των τμημάτων οικονομικών και έκδοσης Συντάξεων.

  • Την επαναφορά των δυο υπηρεσιακών μονάδων στο τμήμα οικονομικών υποθέσεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ ώστε να διεκπεραιωθούν οι συσσωρευμένες ενστάσεις επί των λαθών των Συντάξεων (χηρείας Ν. Κατρούγκαλου & Ν. Βρούτση).

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ & ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΗΡΑΤΟΣ & ΧΗΡΕΙΑΣ