ΑΝΑΒΟΛΗ εκδίκασης της προσφυγής του Συλλόγου μας στο ΣτΕ!

   Αναβλήθηκε για τις 04/11/2024 η εκδίκαση -συζήτηση- της προσφυγής στο ΣτΕ, του Συλλόγου  μας, της ΑΓΣΣΕ και άλλων Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων, για την ΑΚΥΡΩΣΗ της περίφημης Εγκύκλιου Τσακλόγλου που αφορά την ΠΕΡΙΚΟΠΗ του ποσού της Εθνικής Σύνταξης των 420€, επί των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ΧΗΡΕΙΑΣ (για όσες/όσους έχουν και δική τους Σύνταξη ή εργάζονται).

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε αυτή η απαράδεκτη εγκύκλιος (30/12/2021), την κατήγγειλε ως Απάνθρωπη και ΑΔΙΚΗ, απαιτώντας να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ, ενώ  με τεκμηριωμένα και σοβαρά νομικά επιχειρήματα, προσφύγαμε στο ΣτΕ ζητώντας να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ως αυθαίρετη, καταχρηστική και αντισυνταγματική.

Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται, (ίσως και λόγω της προεκλογικής περιόδου , η συζήτηση-εκδίκαση-στο ΣτΕ της  προσφυγής μας, για την ΑΚΥΡΩΣΗ αυτής της αντικοινωνικής εγκυκλίου ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ. Έχουμε τονίσει προς όλους, και ιδιαίτερα προς τον Κύριο Πρωθυπουργό, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό και άκρως σοβαρό κοινωνικό θέμα, το οποίο αφορά χιλιάδες Συνταξιούχους που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

Γιατί η τυχόν αφαίρεση του ποσού των 420€ της Εθνικής Σύνταξης, από τις ήδη δραματικά πετσοκομμένες  Συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ, θα τις μετατρέψει σε προνοιακές παροχές των 150 – 200€!

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τον Αγώνα, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσον, ώστε να αποτρέψει αυτή την οικονομική και κοινωνική τραγωδία για τους Συνταξιούχους των Συντάξεων χηρείας .

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!