ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Εκδικάζεται τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στο ΣτΕ η προσφυγή του Συλλόγου μας, της ΑΓΣΣΕ και άλλων Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων, κατά της εγκυκλίου Τσακλόγλου (Δ17/109302/ 30-12-2021), η οποία προβλέπει την κατάργηση της Εθνικής Σύνταξης χηρείας, σε όσες/ους έχουν και δική τους Σύνταξη ή εργάζονται.

Όταν είναι γνωστό ότι οι Συντάξεις χηρείας αφορούν Συνταξιούχους,  που διαβιούν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης και με την αφαίρεση του ποσού της Εθνικής Σύνταξης των (426,57€) θα απομείνει ως υπόλοιπο ένα συμβολικό «προνοιακό ποσό»  των 150 έως 200 € !!

Επιτέλους!

Πρέπει να αντιληφθεί ο κος Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ότι δεν είναι σοβαρή απάντηση, η προτροπή “για βοήθεια, στην Εκκλησία” όλων αυτών των Συνταξιούχων, που αδυνατούν να καλύψουν τα φάρμακα και τις στοιχειώδεις και βασικές ανάγκες επιβίωσης, γιατί αυτό είναι βασική Κοινωνική υποχρέωση, κάθε Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  1. Ανάκληση της εγκυκλίου Τσακλόγλου και την κατάργηση της σχετικής πρόβλεψης του Ν. 4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου).
  2. Αυξήσεις πραγματικές για ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους στο ύψος του Πληθωρισμού, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που δημιούργησε η έκρηξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και της ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ και η οποία έχει συρρικνώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη των Συντάξεών μας!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ