ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής

3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 110 10434 ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ: 210-82.53.303  FAX: 210 82.53.511, www.pkeote.gr

 

ΝΕΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

με τον διακεκριμένο μαέστρο Νίκο Πλατύραχο

Αν τραγουδάς, γνωρίζεις κάποιο μουσικό όργανο και έχεις αγάπη για το ελληνικό τραγούδι, σε περιμένουμε στην καινούρια μας ορχήστρα. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6/11/2023 στις 19:00, στην αίθουσα του Π.Κ.

Ο Νίκος Πλατύραχος σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Eθνικό Ωδείο Aθηνών, συνέχισε με σπουδές σύνθεσης στη Μουσική Ακαδημία του Aννόβερου και της Kολωνίας με τον Hans Werner Henze, ολοκληρώνoντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Studio Ηλεκτρονικής Mουσικής της Κολωνίας.

Έχει γράψει μουσική για πάνω από 30 ταινίες του ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου και έχει αποσπάσει βραβεία σε ελληνικά και διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Trossingen 1991, Filmmusictage Βόννη 1995, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2013).

Συνεργάστηκε με τον Mάνο Xατζιδάκι σε επεξεργασίες και ενορχηστρώσεις έργων για την Ορχήστρα των Χρωμάτων (“Mατωμένος Γάμος”, κινηματογραφικά, κύκλος “Nino Rota”), καθώς και με τον Mίκη Θεοδωράκη (“Aκολουθία εις Kεκοιμημένους”, “Eπιφάνεια Aβέρωφ”, τραγούδια).

Παράλληλα, γράφει μουσική για θέατρο, καθώς και συμφωνικά έργα που εκτελούνται και ηχογραφούνται από διάφορα ευρωπαϊκά μουσικά σύνολα.

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Π.Κ. καθημερινά από τις 10:00 – 14:00 και στο e-mail: pkeotena@otenet.gr

Η υπεύθυνη του τμήματος: Τζίνα Καλομοίρη

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ανοιχτό μάθημα με τον Αυγουστίνο Ρεμούνδο, στο πλαίσιο του θεατρικού εργαστηρίου. Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας που στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων, θα ανεβάσει μια θεατρική παράσταση.

Όσοι από τα μέλη μας ενδιαφέρεστε  να συμμετέχετε στο ανοιχτό μάθημα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email του Πολιτιστικού Κέντρου pkeotena@otenet.gr ή στα τηλέφωνα της γραμματείας καθημερινά 10:00 – 14:00.

Λίγα λόγια για το θεατρικό εργαστήρι:

Το θεατρικό εργαστήρι που θα αρχίσει το Νοέμβριο, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν όλα τα εκφραστικά τους μέσα: σώμα, λόγο, φωνή. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ορθή τοποθέτηση της φωνής, στην εκφορά του λόγου, στο σώμα ως υποκριτικό εργαλείο, στον ρυθμό θα καλλιεργήσουμε την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, την αυτοσυγκέντρωση, την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση.

Οι συμμετέχοντες μέσα από ασκήσεις σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμών, θα μάθουν την εκφραστική σωματική κίνηση, τη χρήση σωματοποιημένων εικόνων ως εργαλείο αυτοσχεδιασμού, το άνοιγμα της φωνής και των ηχείων, θα ανιχνεύσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και παράλληλα θα αντλήσουν υλικό από τη συνεργασία τους με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα μελετήσουμε διάφορα είδη θεάτρου (κλασικά θεατρικά έργα, λογοτεχνικά κείμενα, κομέντια ντελ άρτε, ποιητικό θέατρο, θέατρο του δρόμου κ.α.) και μέσα από ασκήσεις (εκφοράς λόγου, αυτοσχεδιασμού, ρυθμού, εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, συνεργασίας, έκφρασης) θα μάθουμε να διαβάζουμε τον θεατρικό κώδικα.

Μέσα από πρόβες, αναλύσεις, συζητήσεις, ιδέες για σκηνικά και κοστούμια και παιχνίδια ρόλων, θα ανεβάσουμε τη δική μας θεατρική παράσταση στο τέλος της του κύκλου των μαθημάτων.

                                    Για το Δ.Σ.

                                               Η Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας

                                             Εβίτα Αντωνέλου            Σοφία Ασιακίδου