ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                         Αθήνα: 24/10/2022

 

Κ.Εφ.Ε.     

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 14

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Προς: Περιφ. Εφορευτικές Επιτροπές Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

Περιφ. Τμήματα Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

 

Θέμα: Εκλογικές Διαδικασίες Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

 

Συνάδελφοι,

Η Κ.Εφ.Ε μετά από εκτενέστατη συζήτηση με τις παρατάξεις – συνδυασμούς αλλά και τις δικές σας προτάσεις, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

  1. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει από την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11/22 από ώρα 09:00, έως και την ΤΡΙΤΗ 22/11/22 έως ώρα 18:00. Την Κυριακή 20/11/22 ΟΛΑ τα μέλη που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο του Συλλόγου, θα λάβουν ένα μήνυμα (SMS) από το σύστημα ψηφοφοριών «ΖΕΥΣ» με το οποίο θα καλούνται να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΣΣΤΟ-ΟΤΕ για την ανάδειξη των Κεντρικών και Περιφ. Οργάνων του Συλλόγου. Το μήνυμα θα έχει ένα προσωπικό και απόρρητο σύνδεσμο (link) ο οποίος θα σας οδηγήσει στον διαδικτυακό τόπο του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας «ΖΕΥΣ».

Προσοχή!  Για να ψηφίσετε θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Internet από το κινητό σας. Θα πρέπει να έχετε «έξυπνο» τηλέφωνο (smart phone) και να υπάρχει σε αυτό εγκατεστημένο κάποιο από τα προτεινόμενα προγράμματα περιήγησης στον παγκόσμιο Ιστό (web browser). Τα προτεινόμενα προγράμματα περιήγησης (web browser) είναι τα ακόλουθα :

 

Στη συνέχεια επιλέγετε την «Είσοδο στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα» για να μπείτε στον ηλεκτρονικό χώρο της ψηφοφορίας και ακολουθείτε τις οδηγίες.

 

  1. Η αυτοπρόσωπη ψηφοφορία στην ΚΑΛΠΗ (με τον γνωστό κλασικό τρόπο) θα γίνει από ώρες 09:00 έως 17:00, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:
  • Για την Αθήνα, η ψηφοφορία με την αυτοπρόσωπη παρουσία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23/11/2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25/11/2022, από ώρες 09.00 έως 17.00 στην έδρα του Συλλόγου μας.
  • Για τα Περιφ. Τμήματα Θεσσαλονίκης, Ηράκλειου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Πάτρας, Μεσολογγίου, Κομοτηνής, Τρίπολης, Λαμίας και Λάρισας η ψηφοφορία με την αυτοπρόσωπη παρουσία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24/11/2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25/11/2022, από ώρες 09.00 έως 17.00 για κάθε ημέρα, στις έδρες των Τμημάτων μας ή όπως έχει οριστεί από αυτά.
  • Για τα Περιφ. Τμήματα Βέροιας, Βόλου, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σερρών, Σύρου και Χανίων θα γίνει η ψηφοφορία με την αυτοπρόσωπη παρουσία την Παρασκευή 25/11/2022, από ώρες 09.00 έως 17.00, στις έδρες των Τμημάτων μας ή όπως έχει οριστεί από αυτά.

 

Η τελευταία ημέρα και ώρα ψηφοφορίας για ΟΛΟΥΣ είναι η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11/22 και ώρα 17:00 (αν κάποιο Περιφ. Τμήμα χρειασθεί ολιγόωρη παράταση λόγω προσέλευσης ψηφοφόρων, σε συνεννόηση μαζί μας, μπορεί να δοθεί).

Αμέσως μετά την λήξη της αυτοπρόσωπης ψηφοφορίας  η Εφορευτική σας Επιτροπή, θα κάνει το πρακτικό ψηφισάντων και την επαλήθευση των σχετικών φακέλων της κάλπης, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ  να υπογραφεί από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο και τα μέλη της Εφορευτικής σας Επιτροπής.

Μαζί με την κατάσταση ψηφισάντων και όλοι οι φάκελοι των ψηφοδελτίων (κατά όργανο π.χ. Εκτελεστική & Ελεγκτική Επιτροπή, Εκπρόσωπο Μείζονος Περιφέρειας και Περιφερειακά Όργανα), θα πρέπει να είναι όλα αριθμημένα, σφραγισμένα και με την μονογραφή του Δικαστικού Αντιπροσώπου, θα γίνουν όλα ένα πακέτο κλειστό, σφραγισμένο και με βουλοκέρι ασφαλισμένο, θα παραδοθεί στην εταιρία ACS (αδαπάνως για εσάς), ώστε να αποσταλεί και παραδοθεί στην Κ.Εφ.Ε.. Πρέπει να πάρετε απόδειξη παράδοσης του δέματος από την ACS με ημερομηνία και ώρα παράδοσης στην εταιρεία.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η αποστολή αυτού του εκλογικού υλικού  την Παρασκευή 25/11/22, θα πρέπει αυτό να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, με δική σας ευθύνη αλλά και του Δικαστικού Αντιπροσώπου, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσταλεί στην Κ.Εφ.Ε ΑΜΕΣΑ, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών του τμήματός σας.

Η απόλυτη διασφάλιση του εκλογικού υλικού της ψηφοφορίας, ισχύει και για εκείνες τις περιπτώσεις που οι εκλογές διαρκούν δύο (2) ημέρες. Πρέπει δηλαδή να διασφαλισθεί απολύτως το εκλογικό υλικό από την πρώτη ημέρα ψηφοφορίας προς την δεύτερη (νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή), έτσι ώστε να διαφυλάξουμε όλοι μαζί την γνησιότητα και την απόλυτη νομιμότητα των εκλογών του Συλλόγου μας.

 

Συνάδελφοι,

Με βάση τον αριθμό των μελών του Τμήματός σας, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη Διοίκηση του Περιφερειακού σας Τμήματος, να ΟΡΙΣΕΤΕ τον ΧΩΡΟ (ακριβής διεύθυνση, όροφο, κλπ) στον οποίο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, που δηλαδή θα υπάρχουν κάλπες και να φροντίσετε να γνωστοποιηθεί έγκαιρα σε ΟΛΑ τα μέλη της Περιφέρειάς σας (με SMS, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δια τηλεφώνου, κλπ), ώστε όλοι να γνωρίζουν τον τόπο ψηφοφορίας. Αυτόν τον τόπο, το σημείο της ψηφοφορίας παρακαλούμε να τον γνωστοποιήσετε και στην Κ.Εφ.Ε, ώστε να τον αναρτήσουμε και στο site του Συλλόγου μας.

Πρέπει έγκαιρα και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Περιφερειακού σας Τμήματος, να ζητήσετε από το Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής σας, τον ορισμό Δικαστικού Αντιπροσώπου, για τις ημέρες και ώρες της ψηφοφορίας στην κάλπη.

Επίσης, να φροντίσετε να υπάρχουν τρείς (3) κάλπες και ανάλογα παραβάν (είτε από τα Σωματεία ΟΤΕ είτε από το Εργατικό Κέντρο, είτε από τον Δήμο) ώστε να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες εκ του Νόμου και του Καταστατικού διασφαλίσεις.

Τέλος, για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα, μπορείτε να απευθύνεστε στην Κ.Εφ.Ε, ώστε από κοινού να το αντιμετωπίσουμε.

 

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Για την Κ.Εφ.Ε