ΨΗΦΙΣΜΑ 29ης Γ.Α.Σ

                                            Αθήνα 26-05-2022

Η 29η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου  Συνταξιούχων Τηλεπ/νιών  Ομίλου – ΟΤΕ, που συνήλθε νομίμως , στις 25 και 26 Μαίου 2022, εφαρμόζοντας πλήρως τα προστατευτικά πρωτόκολα του COVID – 19, αφού άκουσε τις εισηγήσεις και ενημερώθηκε για τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον μας, το οποίο απασχολεί όλους τους συναδέλφους  μέλη του συλλόγου μας, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  1. Η πανδημία, ο πόλεμος καθώς και οι συνέπειες των εφαρμοζόμενων μνημονίων, οξύνουν ακόμη περισσότερο τα συνταξιοδοτικά, τα ασφαλιστικά και τα οικονομικά μας προβλήματα. Ιδιαίτερα σήμερα που η ακρίβεια καλπάζει σε καύσιμα, ρεύμα αλλά και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, έτσι ώστε η καθημερινότητα μας να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Γι αυτό απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε ενότητα – συναδελφικότητα- μαζικότητα, στο σύλλογο μας για συλλογικό αγώνα απο όλους τους συναδέλφου μας.
  2. Απαιτούμε την ενίσχυση του Δημόσιου ΕΣΥ, για την αξιοπρεπή παροχή υγείας σε ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όπως ήταν πρίν την ενοποίηση των ταμείων μας, με πίεση απο τον Σύλλογο μας  στις Διοικήσεις του ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΤΑΥΤΕΚΩ.  Αύξηση των συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ και βελτίωση των διατάξεων του Ενιαίου Κανονισμού Περίθαλψης Υγείας, τη μείωση συμμετοχής στα φάρμακα, τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του και επαναφορά  της Οδοντιατρικής περίθαλψης.
  3. Απαιτούμε την μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και των έμμεσων φόρων (σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα και άλλα).
  4. Απαιτούμε η Κυβέρνηση, να ακυρώσει (ενσωματώσει) την Προσωπική Διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και Βρούτση και να αυξήσει το αφορολόγητο για να σταματήσει ο κατήφορος της πλήρους φτωχοποίησης των συνταξιούχων.
  5. Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης
  6. Απαιτούμε κατάργηση της Εισφοράς Αλλήλλεγγύης Συνταξιούχων και απόδοση των αναδρομικών της παρακράτησης της.
  7. Απαιτούμε να καθοριστεί η εισφορά υπέρ υγείας για τους συνταξιούχους και εργαζόμενους με ανώτατο ύψος σε αυτό με τους μηχανικούς, γιατρούς, ελεύθερους επαγγελατίες στα 55 € ανεξάρτητα απο το ύψος των μηνιαίων αποδοχών ή συντάξεων.
  8. Η φορολόγηση οποιονδήποτε αναδρομικών να γίνεται με αυτοτελή συντελεστή 20% , όπως των ειδικών μισθολογίων
  9. Διασφάλιση και διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, με αναδιανεμιτικό χαρακτήρα και με την εγγύηση του Κράτους  στην χρηματοδότηση του .
  10. Θωράκιση και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
  11. Συμμετοχή των συνταξιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
  12. Συμμετοχή των Συνταξιούχων σε όλες τις περιόδους με ποσοστά συμμετοχής στα παραθεριστικά κέντρα ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ.
  13. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής απο τους λογαριασμούς ενέργειας.
  14. Καταδικάζουμε την εισβολή στην Ουκρανία, όπως και παλαιότερα στην Κύπρο, της μιας χώρας σε άλλη και διατρανώνουμε την πίστη μας, στην υπεράσπιση της  ειρήνης. Γι αυτό ζητούμε την άμεση παύση του πολέμου στην Ουκρανία, για να μπορέσει ο λαός της να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερος σε μια ανεξάρτητη ουδέτερη Δημοκρατική χώρα, στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του ΟΗΕ.
  15. Καλούμε όλες τις δυνάμεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος του χώρου μας να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαμάχες και δικαστικές προσφυγές κατά του Συλλόγου μας. Τις λύσεις τις δίνουν οι συνάδελφοι μέσα απο εκλογικές διαδικασίες.
  16. Την συστράτευση και την συμμετοχή μας στην ΑΓΣΣΕ σε κοινούς αγώνες με όλους τους συνταξιούχους και άλλους φορείς για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας, την θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη.

           Για την 29η  Γενική Αντιπροσωπευτική Συνέλευση  του ΠΣΣΤ-Ομίλου ΟΤΕ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ