ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 29ης ΓΑΣ

25 και 26 ΜΑΪ́ΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 29ης ΓΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 29ης ΓΑΣ του Συλλόγου μας, με ουσιαστικές συζητήσεις, για όλα τα μεγάλα και σοβαρά ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά και οικονομικά προβλήματα των Συνταξιούχων μελών μας.

Συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα και επίκαιρα προβλήματα μας, όπως τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και οι εκκρεμότητες των Ν. Κατρούγκαλου και Ν. Βρούτση, των Συντάξεων χηρείας, κλπ τα προβλήματα των ιατρό νοσηλευτικών υπηρεσιών και παροχών ,των φαρμάκων κλπ όπως και το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ των Συντάξεων μας.

Ειδικότερα για το θέμα της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ (θετική – χρέος) η οποία καθηλώνει σε μόνιμο – ισόβιο –  πάγωμα των Συντάξεων μας, αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας, ώστε ΤΩΡΑ – ΣΗΜΕΡΑ να ενσωματωθεί κανονικά στις Συντάξιμες αποδοχές, ώστε να δικαιούνται και αυτοί οι Συνάδελφοι, μετά από 12 χρόνια άγριας λιτότητας και περικοπών, την αύξηση που θα δοθεί από 1/1/2023 σε όλους τους Συνταξιούχους.

Σήμερα αυτή η ενσωμάτωση και διαγραφή του όρου – προσωπική διαφορά – που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόσθετο κόστος για τον ΕΦΚΑ και τον κρατικό προϋπολογισμό, ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να πραγματοποιηθεί, αν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση της Κυβέρνησης !

Η ΓΑΣ αποφάσισε αυτό να είναι ένα από  τα κυρίαρχα αιτήματα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ το επόμενο διάστημα, με κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Συλλόγου μας κεντρικά και περιφερειακά, καθώς και του συνόλου   των Συνταξιοδοτικών οργανώσεων.

Επίσης ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕ έντονα, η δικαστική προσφυγή, και η προσπάθεια ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της εκλεγμένης διοίκησης του Συλλόγου μας.

Βέβαια μετά και την απόρριψη της προσφυγής από το δικαστήριο, η πορεία και οι διεκδικήσεις  του Συλλόγου συνεχίζονται κανονικά, οδεύοντας και προς της εκλογές του Οκτωβρίου, όπου θα κριθούν ΟΛΑ και ΟΛΟΙ, για την συμπεριφορά και τον ρόλο τους, όλο αυτό το διάστημα.

Το ψήφισμα της ΓΑΣ, περιγράφει πιο αναλυτικά το πλαίσιο δράσεων, διεκδικήσεων και τα αιτήματα μας, για το επόμενο διάστημα  για την αντιμετώπιση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και της αισχροκέρδειας κυρίως στην αγορά ενέργειας, αλλά και όλων των βασικών καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, που πλήττουν δραματικά το πενιχρό εισόδημα μας.

Τέλος η ΓΑΣ συζήτησε – αξιολόγησε και ψήφισε για τον Διοικητικό και τον Οικονομικό Απολογισμό. Τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός εγκρίθηκαν – υπερψηφίστηκαν με ποσοστό  86% ο Διοικητικός   και με 84% ο Οικονομικός, ενώ διευθετήθηκαν και εγκρίθηκαν και οι οικονομικοί απολογισμοί προηγούμενου διαστήματος που δεν είχαν συζητηθεί και εγκριθεί από αντίστοιχη ΓΑΣ, λόγω των γνωστών δικαστικών εμπλοκών και περιπετειών του παρελθόντος του Συλλόγου μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !