ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Αρ.Πρωτ.: 19112/Φ14

Αθήνα: 30-7-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ   ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ανακοινώθηκε η «γενναιόδωρη» απόφαση της Κυβέρνησης για την επιστροφή των μνημονιακών περικοπών κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Το ΣτΕ από τα 63 δις € περικοπών της τελευταίας δεκαετίας, απεφάνθη ότι πρέπει  να επιστραφούν οι κρατήσεις  του 11μηνου ,δηλαδή τα  2,8 δις € περίπου.

Η Κυβέρνηση «που σέβεται της αποφάσεις της δικαιοσύνης!» αποφάσισε να επιστρέψει από όλα αυτά μόνο τα μισά, δηλαδή περίπου 1,4 δις €.

Τα ΔΩΡΑ και οι περικοπές στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ έχουν εξαφανισθεί στην «μετάφραση» και στην «ανάγνωση» της απόφασης του Σ.τ.Ε.

Δηλαδή η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει ένα πολύ μικρό ποσοστό απ’ όλες τις μνημονιακές περικοπές που παρακράτησαν την δεκαετία που πέρασε.

Ούτε “τέλος χαρτοσήμου να ήταν “!

Ενώ για τους Δικαστικούς, τους Πανεπιστημιακούς, και των Ειδικών Μισθολογίων, επιστράφηκαν ΟΛΑ τα ποσά, σε ΟΛΟΥΣ!

Τώρα μάλιστα διεκδικούν και τους τόκους   αυτών των ποσών!

Η Κυβερνητική  αυτή απόφαση είναι  απαράδεκτη ,και  προσβλητική για όλους τους  Συνταξιούχους.

Επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί και να συνδεθεί ,με τον κορονοιο της αντοχές της οικονομίας, αλλά και τους ανέργους! Ας επιστρέψουν έστω και αυτά που μας έχουν επιδικάσει  σε δύο η τρία χρόνια, και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους ,γιατί  τους ανέργους εμείς τους έχουμε στα σπίτια μας και εμείς τους συντηρούμε αφού είναι τα παιδιά μας.

Ας το θυμούνται όλοι και οι νυν και οι πρώην ότι οι Συνταξιούχοι δεν ξεχνούν, θα συνεχίσουν να παλεύουν για ισότιμη μεταχείριση και δικαιοσύνη και πάντα θα απαιτούν να τους επιστραφούν ότι τους έχουν αφαιρέσει την τελευταία δεκαετία.