Δελτίου Τύπου για την απόφαση του ΣτΕ και της Κυβέρνησης

                                                                                                  ΑΡ.ΠΡΩΤ:  19115/Φ9

                                                                                                Αθήνα 04 / 08 / 2020

Πορεία μετά την Απόφαση του ΣτΕ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε η τροπολογία για την επιστροφή των μνημονιακών περικοπών μόνο για τις κύριες συντάξεις (αναδρομικά) του 11μηνου σε ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους.

Η τροπολογία προβλέπει ότι με κοινή υπουργική απόφαση θα καθορισθούν ο τρόπος , η διαδικασία, οι όροι  και οι προϋποθέσεις  χορήγησης των αναλογούντων προς επιστροφή ποσών εντός εξαμήνου.

Το περιεχόμενο της παραπάνω  υπουργικής απόφασης θα είναι καθοριστικό και ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο από οικονομική όσο και από νομική και πολιτική άποψη.

Η αναλυτική απόφαση του ΣτΕ, η τροπολογία που ψηφίστηκε και κυρίως το περιεχόμενο της  Υπουργικής Απόφασης που θα εκδοθεί ,είναι αυτά  που θα συνεκτιμηθούν  και  θα αξιολογηθούν ώστε και με την βοήθεια και  γνωμοδότηση των Νομικών μας Συμβούλων θα καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες και δράσεις του συλλόγου για την προστασία των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων  των μελών μας.

Οποιαδήποτε παρότρυνση ΤΩΡΑ, για οιαδήποτε νομική ενέργεια η προσφυγή είναι τουλάχιστον πρόωρη και ανεύθυνη .

Ένα είναι σίγουρο, ότι η Κυβέρνηση, με αυτό τον χειρισμό, και  αυτή την απόφαση, πραγματοποίησε ένα Νομικό και Πολιτικό ΑΤΟΠΗΜΑ, που οι συνταξιούχοι δεν θα το ξεχάσουν .!

Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις από κοντά και πολύ σύντομα θα έχετε την ΕΓΚΑΙΡΗ-ΕΓΚΥΡΗ και  ΝΟΜΙΚΑ τεκμηριωμένη  ενημέρωση για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.