ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λογαριασμός Νεότητας και Φορολογικές Δηλώσεις έτους 2019

Αυτόν τον καιρό που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις είναι υποχρέωση και των τέκνων των συναδέλφων που το 2019 έλαβαν, είτε την προκαταβολή είτε την εκκαθάριση του Λογαριασμού Νεότητας να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το έτος 2019.
Θυμίζουμε στους νεώτερους συναδέλφους μας Συνταξιούχους ότι από το ολικό ποσό που παίρνουν τα παιδιά τους και κατατίθεται στην τράπεζα, αυτό
που φορολογείται είναι μόνο η χορηγία του ΟΤΕ και φορολογείται ως έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτός ο τρόπος φορολόγησης που ισχύει από την ίδρυση του Λογαριασμού Νεότητας εξασφάλιζε μέχρι τις αρχές της περασμένης δεκαετίας αφορολόγητο μέχρι 12000€ και έτσι οι συνάδελφοί μας εκείνα τα χρόνια δεν πλήρωναν σχεδόν καθόλου φόρο. Στα χρόνια της κρίσης καταργήθηκε ολόκληρο το αφορολόγητο, προστέθηκε η προκαταβολή του επόμενου χρόνου ενώ και ο ΟΤΕ μείωσε τη χορηγία του. Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη μεταχείριση στο φορολογικό, δυστυχώς δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αυτό που πετύχαμε πριν δύο χρόνια ήταν να γίνει μέσω της ΑΑΔΕ η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά.
Φέτος όλως ξαφνικά με τις πρώτες φορολογικές δηλώσεις διαπιστώθηκε από τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας ότι επανήλθε η προκαταβολή. Η αντίδραση του Συλλόγου και εν μέσω κορωνοϊού, ήταν άμεση προς την ΑΑΔΕ και το TAXIS. Μετά την παρέλευση μερικών ημερών και με τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας που τα παιδιά τους πήραν πέρυσι τα χρήματα από τον Λογαριασμό Νεότητας του ΟΤΕ να παρακολουθήσουν στο εκκαθαριστικό των παιδιών τους αν έχει και προκαταβολή. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει μέσω του λογιστή τους το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου να μπουν μέσα στο σύστημα και να κάνουν τροποποιητική φορολογική δήλωση χωρίς καμία επιβάρυνση. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή απορία.