ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Αρ. Πρωτ.:  23376/ Φ14  — Αθήνα:  31 /07/2024

 

Προς:  – Μέλη Δ.Σ  Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

             – Περιφ. Τμήματα Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 

Συναδέλφισσες-οι,

Όπως είναι γνωστό, στις 25 Ιουνίου με εμβόλιμη καταβολή, χορηγήθηκαν τα αναδρομικά σε 7.500 περίπου συναδέλφους μας που αφορούσαν το χρονικό διάστημα από 1/1/2019 μέχρι την ημερομηνία που άρχισαν να καταβάλλονται οι νέες ανταποδοτικές συντάξεις που προέκυψαν με τους διορθωτικούς επανυπολογισμούς, ήτοι: τον Φεβρουάριο του 2021 για τους συναδέλφους των ετών 2012-2016, τον Απρίλιο του 2021 για τους συναδέλφους της εθελουσίας του 2006 και τον Ιούλιο του 2022 για τους συναδέλφους της εθελουσίας του 2009. Τα ενημερωτικά σημειώματα του Ιουλίου σε όλους αυτούς τους παραπάνω συναδέλφους και σε δεύτερη έκδοση εμπεριείχαν και ένα πίνακα ανάλυσης στον χορηγούμενων αναδρομικών. Ο πίνακας αυτός ήταν σωστός μόνο στο Καθαρό Ποσό και με λάθος στοιχεία σε όλα τα υπόλοιπα, όπως στο Ακαθάριστο Ποσό, στις κρατήσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης, της Ασθενείας και του Φόρου. Και για το λόγο αυτό “κατέβηκε”  πολύ γρήγορα από τα αναρτημένα υπηρεσιακά σημειώματα χωρίς μέχρι στιγμής να μας έχει δοθεί κάποια σοβαρή εξήγηση.

Η Διοίκηση του Συλλόγου παρακολουθεί από πολύ κοντά την όλη διαδικασία. Έχει διαπιστώσει ύστερα και από δικές σας απορίες και ερωτήματα πολλές παραλείψεις  τόσο στη μη χορήγηση των δικαιούμενων αναδρομικών από τους διορθωτικούς επανυπολογισμούς του Νόμου Κατρούγκαλου ή του Νόμου Βρούτση, όπως και σε μία άλλη μερίδα συναδέλφων στους οποίους, δεν έχει γίνει καθόλου ο διορθωτικός επανυπολογισμός.

Τόσο στην εφημερίδα του Συλλόγου, που κυκλοφόρησε και σας στάλθηκε ταχυδρομικά (σελίδα 6) , όσο και στο site του Συλλόγου, σας έχουμε κείμενο με αναλυτική παρουσίαση για τους διορθωτικούς επανυπολογισμούς και τα αναδρομικά ώστε να ελέγξετε και μόνοι σας.

Ο Σύλλογος τόσο την καλοκαιρινή περίοδο του Αυγούστου, όσο κυρίως μετά, συγκεντρώνει όλα τα εκκρεμή αιτήματα, τα ομαδοποιεί και θα τα καταθέσει απαιτώντας από τις αρμόδιες Γενικές Δ/νσεις του ΕΦΚΑ την άμεση υλοποίησή τους. Διότι η μη χορήγηση αναδρομικών είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης Εκκαθάρισης Πληρωμών, ενώ η μη πραγματοποίηση των διορθωτικών επανυπολογισμών της Γενικής Δ/νσης Συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Συνάδελφοι,

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος θα είναι κοντά και δίπλα σε κάθε συνάδελφο, τόσο για τα συγκεκριμένα αιτήματα των παραπάνω συναδέλφων, όπως και για όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και εκκρεμή αιτήματα, όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, η κατάργηση της Προσωπικής Διαφοράς δια της ενσωμάτωσής της, η αναγνώριση της διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης και για τους πριν τον Ν.4387/16 (Ν.Κατρούγκαλου), τα εκκρεμή προβλήματα των χηρών στην τριετία, κτλ. 

Με ενότητα, σοβαρότητα και Αγώνα, επιλύουμε τα προβλήματα μας.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

One thought on “ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.