ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 17/4/2024

                                                                                                                                             ΑΡ.ΠΡΩΤ:  23175/ Φ14 —     Αθήνα 18/4/2024 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τα ΔΩΡΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ στο ΑΕΔ

Συζητήθηκε,  «εκδικάστηκε» τελικά η υπόθεση για τα κομμένα Δώρα, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) χθες το απόγευμα ( 17/4/24).

Τόσο η εισηγήτρια, όσο και οι εκπρόσωποί της Πολιτείας (ΕΦΚΑ)  έθεσαν θέμα «περί παραδεκτού της δικαιοδοσίας του Α.Ε.Δ.» να συζητήσει ή όχι το εν λόγω θέμα!

Δηλαδή ότι δεν μπορεί να συζητηθεί η ουσία της υπόθεσης στο ΑΕΔ, γιατί ( κατά την άποψή τους) ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο Επικρατείας δεν έδωσαν ερμηνεία για το ίδιο ακριβώς ζήτημα, άρα δεν υπάρχει καμιά διχογνωμία!

Είναι αυτό που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη ως «απελθέτω απ ΄εμού το ποτήριον τούτο».

Το τι θα δεχθεί ή όχι,  η Ολομέλεια του Α.Ε.Δ., και αν θα συζητήσει και τι  θα αποφασίσει επί της ουσίας της υπόθεσης,  αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός τριών μηνών (μάλλον μετά τις Ευρωεκλογές).

Σε κάθε περίπτωση , και επειδή ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των Συνταξιούχων , έχει ξεπεράσει κάθε όριο  και επειδή  όλο αυτό το πρόβλημα είναι μια μεθόδευση της Κυβέρνησης  για αυτό και υποχρεούται :

Με Πολιτική απόφαση – με απόφαση της Κυβέρνησης-  να χορηγηθούν τα Δώρα και οι περικοπές επί των Επικουρικών συντάξεων του 11μήνου (Ιούνιος 15 έως Μάιος 16) σε ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους ανεξάρτητα από το αν είχαν καταθέσει αγωγή ή όχι.

Αυτή την απόφαση επιβάλλεται  να πάρει  η Κυβέρνηση, αν σέβεται τους πένητες Συνταξιούχους, αλλά και τις αποφάσεις 2287/15  και 2288/15  του ΣτΕ που ζητούσαν την επιστροφή ΟΛΩΝ των μνημονιακών περικοπών των συντάξεών μας ( Κύριων – Επικουρικών ) και των Δώρων για το 11μηνο!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ!