ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αθήνα : 17/4/2024  — Αρ. πρωτ: 23172/Φ14

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με μαζική συμμετοχή των Συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε σήμερα το Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση έγινε στο ΣτΕ  (Πανεπιστημίου 57), στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση των Δώρων των Επικουρικών Συντάξεων και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στην Κεντρική Συγκέντρωση, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έγιναν και οι κεντρικές ομιλίες.

Στις κεντρικές ομιλίες των Συνδικάτων, μεταξύ άλλων παρέμβαση και χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Α.Γ.Σ.Σ.Ε, συναδ. Γ. Κουτσιμπογεώργος, που αναφέρθηκε σε όλα τα αιτήματα / προβλήματα των Συνταξιούχων μελών μας, καθώς και στις τραγικές συνέπειες και επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων στην Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία και όπου αλλού υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα των Συνταξιούχων μελών μας στο Προεδρείο της, ώστε να διανεμηθούν σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στους Βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στο Συλλαλητήριο, ήταν:

  • Εξοντώστε την ακρίβεια, όχι τους Συνταξιούχους!
  • Αλλάξτε πολιτική, δεν αντέχουμε άλλο!

Σημείωση: Η Συνεδρίαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου που θα συζητήσει τις περικοπές των Δώρων και των Επικουρικών, θα ξεκινήσει στις 15:00, ενώ το θέμα  μας έχει εγγραφεί ως τελευταίο θέμα συζήτησης. Ελπίζαμε και προσδοκούσαμε ότι το θέμα μας, ως μείζον κοινωνικό θέμα που αφορά εκατομμύρια Συνταξιούχους, θα είχε τη δέουσα προτεραιότητα, αλλά δυστυχώς για μια ακόμα φορά η Δικαιοσύνη μας, απογοητεύει.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον,  σε μια ΘΕΤΙΚΗ απόφαση που θα ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα και την επιστροφή των Δώρων των Επικουρικών Συντάξεων. Σε κάθε περίπτωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συνεχίζουμε τον Αγώνα και τις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ έως την ΔΙΚΑΙΩΣΗ.