17 ΑΠΡΙΛΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 Αρ. Πρωτ: 23145/Φ9   —    Αθήνα 09/04/2024  

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/2024: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Τα  Δώρα των Συνταξιούχων (13η & 14η σύνταξη) και ειδικότερα τα δώρα των Επικουρικών συντάξεων, κρίνονται την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/2024 στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ).

Το θέμα αυτό που έχει περάσει από “σαράντα κύματα” και έχει καταταλαιπωρήσει τους Συνταξιούχους, επανέρχεται για να κριθεί τελεσίδικα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μετά από την αντιφατική απόφαση του Αρείου Πάγου. Ως γνωστόν  η Κυβέρνηση αρνήθηκε να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις 2287 και 2288/15 του ΣτΕ, οι οποίες ζητούσαν να επιστραφούν ΟΛΑ τα Δώρα (Κύριων και Επικουρικών) για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) και δυστυχώς  επέστρεψε μόνο τα ποσά των Κύριων συντάξεων! 

Τη διαφορά των δύο ανώτατων δικαστηρίων (ΣτΕ & Α. Πάγος) καλείται τώρα να επιλύσει το ΑΕΔ, το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ επιτέλους αυτό το δίκαιο αίτημα μας, το οποίο είναι ελάχιστο σε σχέση με τα τεράστια ποσά των μνημονιακών περικοπών που υποστήκαμε, όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, την Τετάρτη 17/4/24 η Γ.Σ.Ε.Ε και τα Συνδικάτα έχουν προκηρύξει 24η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και Συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, για οικονομικά και ασφαλιστικά αιτήματα.

Ο Σύλλογός μας και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος   ( Α.Γ.Σ.Σ.Ε), συμμετέχουν με Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας με αιτήματα, την ΑΥΞΗΣΗ των Συντάξεων, την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, την ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΕΣΥ και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Γι’ αυτό στην Αθήνα:

Η προ συγκέντρωση του Συλλόγου μας και της Α.Γ.Σ.Σ.Ε θα γίνει στις 10:30 στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49) και στη συνέχεια θα πορευθούμε προς το Κεντρικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία διαμαρτυρίας, προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Για την Περιφέρεια:

Τα Περιφερειακά μας Τμήματα καλούνται να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις και στις πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν τα τοπικά Συνδικάτα (Εργατικά Κέντρα κλπ), προβάλλοντας όλα τα οικονομικά και Συνταξιοδοτικά μας προβλήματα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ΑΓΩΝΑ  για τα ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!

ΟΛΟΙ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.