ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        ΑΘΗΝΑ   5/10/2023

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

 

“ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ”

Σύμφωνα με την 1330/2023 απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου, ακυρώνονται ΟΛΕΣ οι μνημονιακές ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και επανέρχονται στα προ του 2012 επίπεδα οι Συντάξεις των Δικαστικών !

Τόσο “απλά, τόσο καθαρά, τόσο δίκαια”, οι κύριοι ΔΙΚΑΣΤΕΣ, αφού ΑΠΕΡΙΨΑΝ ΟΛΕΣ τις σχετικές ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ των απλών Συνταξιούχων, τώρα ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ πλήρως τις δικές τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και ακυρώνουν ΟΛΕΣ τις μνημονιακές ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ! 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Δικαιοσύνη της χώρας μας, για την ίδια ακριβώς περίπτωση όπου για μεν τους απλούς Συνταξιούχους απεφάνθη ότι καλώς έγιναν οι δραματικές μνημονιακές περικοπές, για όλα τα χρονικά διαστήματα πριν τις 15/06/2015 και για όλες τις προσφυγές μετά την ψήφιση του Ν. Κατρούγκαλου (4387/16), ενώ για τους Δικαστικούς αποφάσισε το τελείως αντίθετο, ζητώντας  την κατάργηση όλων των μνημονιακών περικοπών επί των Συντάξεων τους.  Αν βέβαια εφαρμοσθεί για τους Δικαστικούς η προκλητική αυτή απόφαση, όπως συμβαίνει συνήθως, θα επεκταθεί και στους βουλευτές.

Μετά από αυτή την πρωτόγνωρη δικαστική απόφαση, πρέπει η Κυβέρνηση “αύριο” κιόλας να αποφασίσει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ των μνημονιακών περικοπών σε ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ για λόγους στοιχειώδους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΙΣΟΤΗΤΑΣ όπως επιτάσσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και επιβάλει ο σεβασμός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

Διαφορετικά θα πρόκειται για συμπαιγνία και τεράστια κοροϊδία!!