7 ΜΑΗ 1944 – ΜΝΗΜΗ & ΤΙΜΗ στους 17 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ 3ΤΑΤΙΚΟΥΣ.

ΑΡ. ΠΡΩΤ: 22098 / Φ14   — ΑΘΗΝΑ 10/5/2023

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των 17 εκτελεσθέντων Τριατατικών πραγματοποίησε ο Σύλλογος μας στο κτήριο του ΟΤΕ Κωλέττη, όπου έγινε και η σύλληψη τους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον πατ. Παπασπύρου Σπύρο και την παρουσίαση του Χρονικού από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, έγιναν τα  αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλακέτας που προσέφερε η  ΟΜΕ-ΟΤΕ με την ‘ΩΔΗ ΣΤΟΥ 17 ΝΕΚΡΟΥΣ» του ποιητή Ανδρέα Ανδρουλιδάκη  από τους Προέδρους Π.Σ.Σ.Τ.Ο-Ο.Τ.Ε. και Ο.Μ.Ε. Ο.Τ.Ε.   

Έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, από τον Πρόεδρο της  ΟΜΕ-ΟΤΕ, από τον Πρόεδρο την Αντιστασιακής Οργάνωσης Π.Ο.Α.Ε.Α. συν. Χρήστο Οικονόμου και τα άλλα Σωματεία και Οργανώσεις του ΟΤΕ. 

Τιμώντας τον ΑΓΩΝΑ και την ΘΥΣΙΑ των 17 Συναδέλφων μας Τριατατικών, αλλά και όλων των Ελλήνων Πατριωτών, που αντιστάθηκαν και αντιπάλεψαν τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, υποβάλουμε τον ύψιστο σεβασμό στην ΜΝΗΜΗ τους. 

Εβδομήντα εννέα χρόνια μετά την θυσία των συναδέλφων μας Τριατατικών και όλων των Ελλήνων Πατριωτών, τα εγκλήματα, τα ολοκαυτώματα και η λεηλασία της Χώρας μας ( οικονομική και πολιτιστική) από την ναζιστική Γερμανία παραμένουν δυστυχώς ακόμα ΑΔΙΚΑΙΩΤΑ και ανοικτές πληγές στο πέρασμα των χρόνων.   

Το “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ” είναι η μεγάλη υπόσχεση αλλά και υποχρέωση ΟΛΩΝ μας, ώστε να μην ξαναβιώσει η Χώρα μας και η Ευρώπη, τις φασιστικές φρικαλεότητες, του πόνου,  των δακρύων, του πολέμου και των καταστροφών. 

Ας ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ τους, και ας αποτελεί τον ΟΔΗΓΟ της ΔΡΑΣΗΣ μας.

ΠΟΤΕ πια ΦΑΣΙΣΜΟΣ 

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΟΥ στον ΚΟΣΜΟ.