30η ΓΑΣ του Συλλόγου μας

30η ΓΑΣ του Συλλόγου μας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 30ης ΓΑΣ του Συλλόγου μας, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά προβλήματά μας και αποφασίστηκαν οι δράσεις, οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις μας, για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Επίσης εκλέχθηκαν οι Αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας για την ΑΓΣΣΕ στην οποία θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με ΟΛΟΥΣ τους άλλους Συνταξιούχους, για να αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα ΚΟΙΝΑ μας αιτήματα.

Κατά τις εργασίες της 30ης ΓΑΣ συζητήθηκαν αναλυτικά ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός του 2022 καθώς και ο Προυπολογισμός του 2023 όπως και το Πρόγραμμα δράσης και οι διεκδικήσεις μας για την επόμενη περίοδο. Ακολούθησε ψηφοφορία των μελών της ΓΑΣ, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν ως εξής : Ψήφισαν 76 Σύνεδροι

Αποτελέσματα ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023 .

1ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  2022ΝΑΙ47
  ΟΧΙ28
  ΛΕΥΚΟ1
    
2ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022ΝΑΙ49
  ΟΧΙ26
  ΛΕΥΚΟ1
    
3ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2023ΝΑΙ48
  ΟΧΙ25
  ΛΕΥΚΑ3
    
4ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023ΝΑΙ50
  ΟΧΙ25
  ΛΕΥΚΟ1

Από τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι φανερό ότι υπερψηφίστηκαν -εγκρίθηκαν- από τη ΓΑΣ τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου με μεγάλη πλειοψηφία

 

Το Ψήφισμα της  30ης ΓΑΣ έχει ως εξής :

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 30ης Γ.Α.Σ – 29 & 30/03/2023

Αθήνα 30-03-2023

Η 30η Γενική Αντιπροσωπευτική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου  Συνταξιούχων Τηλεπ/νιών  Ομίλου – ΟΤΕ, που συνήλθε νομίμως , στις 29 και 30 Μαρτίου 2023,  αφού άκουσε τις εισηγήσεις και ενημερώθηκε για τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον μας και απασχολούν όλους τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  1. Η πανδημία, καθώς και οι συνέπειες των εφαρμοζόμενων μνημονίων, αλλά και του απαράδεκτου πολέμου οξύνουν ακόμη περισσότερο τα συνταξιοδοτικά, τα ασφαλιστικά και τα οικονομικά μας προβλήματα. Ιδιαίτερα σήμερα που η ακρίβεια καλπάζει σε καύσιμα, ρεύμα αλλά και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, ώστε να γίνεται η καθημερινότητα μας, όλο και πιο δύσκολη. Γι’ αυτό απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε ενότητα – συναδελφικότητα – μαζικότητα, στο σύλλογο μας για συλλογικό αγώνα από όλους τους συναδέλφους μας.
  1. Απαιτούμε την ενίσχυση του Δημόσιου ΕΣΥ, για την αξιοπρεπή παροχή υγείας σε ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όπως ήταν πριν την ενοποίηση των ταμείων μας, με πίεση από τον Σύλλογο μας  στις Διοικήσεις του ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΤΑΥΤΕΚΩ.  Αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ και βελτίωση των διατάξεων του Ενιαίου Κανονισμού Περίθαλψης Υγείας, διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του και επαναφορά  της Οδοντιατρικής περίθαλψης.
  2. Απαιτούμε την μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και των έμμεσων φόρων (σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα και άλλα).
  3. Απαιτούμε η Κυβέρνηση, να ακυρώσει τη Προσωπική Διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και Βρούτση να αυξήσει το αφορολόγητο για να σταματήσει ο κατήφορος της πλήρους φτωχοποίησης των συνταξιούχων.
  4. Απαιτούμε την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης
  5. Απαιτούμε κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και απόδοση των αναδρομικών της παρακράτησης.
  6. Απαιτούμε να καθοριστεί η εισφορά υπέρ Υγείας για τους Συνταξιούχους και εργαζομένους, στο ίδιο ύψος με τους μηχανικούς, γιατρούς, ελεύθερους επαγγελματίες, στα 55€ ανεξάρτητα από το ύψος των μηνιαίων αποδοχών ή συντάξεων.
  7. Απαιτούμε την κατάργηση της εισφοράς υπέρ Υγείας, από την επικουρική σύνταξη, την χορήγηση των αναδρομικών 11μήνου για την επικουρική σύνταξη και τα δώρα σε όλους τους συνταξιούχους και τέλος, την χορήγηση των αυξήσεων και στις επικουρικές συντάξεις.
  8. Απαιτούμε φορολόγηση οποιονδήποτε αναδρομικών των Συνταξιούχων να γίνεται με την χορήγησήτους και με τον μικρότερο συντελεστή φορολόγησης.
  9. Απαιτούμε την διασφάλιση και διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, με την εγγύηση του Κράτους  στην χρηματοδότηση του .
  10. Απαιτούμε τη θωράκιση και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
  11. Απαιτούμε τη συμμετοχή των Συνταξιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
  12. Απαιτούμε τη συμμετοχή των Συνταξιούχων σε όλες τις περιόδους, με ποσοστά συμμετοχής στα παραθεριστικά κέντρα ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ και με αδιάβλητες διαδικασίες στον τρόπο επιλογής.
  13. Απαιτούμε την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογήςαπό τους λογαριασμούς ενέργειας.
  14. Απαιτούμε την επανεξέταση της τιμολόγησης – χρέωσης- φαρμάκων, μείωση της συμμετοχής των Συνταξιούχων και συμμετοχή εκπροσώπου των στο Δ.Σ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και του Ε.Φ.Κ.Α.
  15. Καλούμε όλες τις δυνάμεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος του χώρου μας να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαμάχες και ανάρμοστες συμπεριφορές. Τις λύσεις τις δίνουν οι συνάδελφοι μέσα απο εκλογικές διαδικασίες.
  16. Με την συμμετοχή μας στην ΑΓΣΣΕ και σε κοινούς αγώνες με όλους τους συνταξιούχους και άλλους φορείς αγωνιζόμαστε για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας, και την αναγόρευσή της ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων.
  17. Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε εισβολή, μιας χώρας σε άλλη όπως στην Ουκρανία και Κύπρο και διατρανώνουμε την πίστη μας, στην υπεράσπιση της ειρήνης. Γι’ αυτό ζητούμε την άμεση παύση του πολέμου στην Ουκρανία, για να μπορέσει ο λαός της να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερος σε μια ανεξάρτητη ουδέτερη Δημοκρατική χώρα.
  18. Απαιτούμε απόδοση ευθυνών για το θάνατο τόσων νέων ανθρώπων στα Τέμπη και την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση των τραυματιών!

                         Για την 30η  Γ. Α. Σ. του ΠΣΣΤ-Ομίλου ΟΤΕ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ                                ΦΛΩΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ