ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα 18/01/2023

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ. Συμβουλίου

Μετά την ανακήρυξη των εκλεγέντων από την Κ. ΕΦ. Ε, έγινε στις 17/01/2023 η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές 21 έως 25/11/2022 του Συλλόγου μας.

Το Νέο Προεδρείο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Κουτσιμπογεώργος.

Αντιπρόεδρος: Στάθης Ανέστης

Γ.Γραμματέας: Αντώνης Σεργιάννης.

Αναπλ/της Γ. Γραμματέας: Νίκος Κούνας.

Ταμίας: Αγγελική Ρούσα Φραγκοπούλου.

Ειδικός Γραμματέας: Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Γραμματέας Οργανωτικού: Νίκος Κούνας.

Γραμματέας Δ. Σχέσεων: Στάθης Ανέστης.

Γραμματέας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτσιμπογεώργος.

Γραμματέας Κοινωνικής Οικονομίας & Κατανάλωσης: Αντώνης Σεργιάννης.

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:

Γιώργος Αρνής

Θόδωρος Μπούρχας

Βασίλης Λάμπρου

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Κώστας Λουκόπουλος

Μέλη Διοικητικού Συμβουλιου:

Κώστας Χαρισόπουλος,                               Εκπρόσωπος  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γιώργος Γουβαλάρης,                                   Εκπρόσωπος  ΔΥΤ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ

Νίκος Ιατρόπουλος,                                      Εκπρόσωπος  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΚΕΝΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαρία Κουβαβά-Παρασκευοπούλου       Εκπρόσωπος  ΑΝ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ

Γιώργος Μετοχιανάκης,                               Εκπρόσωπος  ΚΡΗΤΗΣ

Δημήτρης Μάργαρης,                                  Εκπρόσωπος  ΗΠΕΙΡΟΥ

Κώστας Παρίτσης,                                         Εκπρόσωπος  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Κώστας Τσαγκουρνής.                                  Εκπρόσωπος  ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σημείωση: Πριν από τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ενωτικής Κίνησης, που πλειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές, έγινε πρόταση προς τα μέλη του Ενιαίου για συνθετική πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή, που δεν έγινε αποδεκτή.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου έθεσαν υποψηφιότητα μόνο για την θέση του Γ. Γραμματέα με τον Γιώργο Αρνή, και για ΚΑΜΊΑ άλλη θέση στο Προεδρείο. Δήλωσαν αποχή από τις υπόλοιπες θέσεις και την ψηφοφορία και δεν ψήφισαν κανένα μέλος του Προεδρείου. Για το λόγο αυτό υπάρχουν διπλές θέσεις ευθύνης στα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, γιατί ο Σύλλογος πρέπει και οφείλει να συνεχίσει τη δουλειά του, τη δράση και τις παρεμβάσεις του.

Στις 18/1/23 σε πρώτη συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα επικαιροποιήσει και θα καθορίσει το διεκδικητικό πλαίσιο επί όλων των σοβαρών  Οικονομικών και Συνταξιοδοτικών προβλημάτων μας, καθώς και την σύγκληση  της 30ης ΓΑΣ του Συλλόγου μας.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΠΡΟΧΩΡΆΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ !

Στην ΕΝΌΤΗΤΑ η δύναμη μας !

ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ για τα ΚΟΙΝΑ μας ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Στις 17/1/2023 έγινε η συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του Συλλόγου μας που προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2022.

Για την ιστορία, αλλά και για ενημέρωση των συναδέλφων, λίγες μέρες πριν την συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ, έγιναν κάποιες συναντήσεις με εκπροσώπους των δύο Κινήσεων – Παρατάξεων, που εξέλεξαν στις πρόσφατες εκλογές μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή (Πανελλήνια Ενωτική Κίνηση 6 μέλη) και (Ενιαίο ψηφοδέλτιο 5 μέλη), προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα διαπαραταξιακής συμπόρευσης και ανάλογη κατανομή των αξιωμάτων. 

Την Παρασκευή 13/1/23, στην πρώτη συνάντηση ως εκπρόσωποι της πρώτης Κίνησης – Παράταξης συμμετείχαν οι συνάδελφοι Ανέστης Στάθης, Δαλάκας Χρήστος και Σεργιάννης Αντώνης και ως εκπρόσωποι της δεύτερης Κίνησης – Παράταξης οι συνάδελφοι Αρνής Γεώργιος, Λάμπρου Βασίλης και Φωτεινόπουλος Παναγιώτης.

Αρχικά έγινε αναφορά στην επιτακτική ανάγκη κοινής συμπόρευσης, λόγω της φύσεως και του όγκου των προβλημάτων, τέθηκαν και συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις της κοινής συμπόρευσης για την επίλυση όλων αυτών των  κοινών προβλημάτων, που απασχολούν τα μέλη μας, όπως συντάξεις, αναδρομικά συντάξεων, προσωπική διαφορά, εισφορά αλληλεγγύης, ΕΦΚΑ, ιατρική περίθαλψη κλπ και υπήρξε σχεδόν ομοφωνία  θέσεων και ακολούθησαν προτάσεις για τη συγκρότηση του ΔΣ.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωτικής Κίνησης πρότειναν για το «Ενιαίο» τις θέσεις του Αντιπροέδρου, του αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα και του Ειδικού Γραμματέα.

Οι εκπρόσωποι του «Ενιαίου» ανέφεραν ότι σε μια διαπαραταξιακή συνεργασία η πρώτη Κίνηση – Παράταξη δικαιούται και είναι τούτο θεμιτό, τον Πρόεδρο και η δεύτερη τον Γ. Γραμματέα, κάτι λογικό και συνδικαλιστικά έντιμο. Θα ήταν δε για την Κίνησή μας  εξόφθαλμο να σκεφθεί κάτι ανέντιμο και να ζητήσει το αξίωμα του Προέδρου, κάτι που έγινε σε προηγούμενη σύνθεση – συγκρότηση και υπό αυτή την έννοια ζήτησε αδιαπραγμάτευτα την θέση του Γ. Γραμματέα.

Ακολούθησαν κάποιες τοποθετήσεις για να δικαιολογηθεί η πρόταση της πρώτης και πλειοψηφησάσης παράταξης, όπως, η τοποθέτηση του προηγούμενου Γ. Γραμματέα, αλλά και Γ. Γραμματέα στη θητεία της Διορισμένης Διοίκησης, ότι  τάχα, «τι θα πει στους συναδέλφους του, που τον ψήφισαν και ότι θα πρέπει να παραιτηθεί αν δεν είναι πάλι γραμματέας»!!!!!

Θα έχανε τη δουλειά του αν δεν ήταν Γραμματέας;;; Τα Αξιώματα συνάδελφοι υπηρετούνται,  δεν υπηρετούν.

Δόθηκε ωστόσο χρόνος να το σκεφτούν και να κάνουν τις όποιες διαβουλεύσεις ήθελαν μέχρι την παραμονή της Συγκρότησης  

Την Δευτέρα 16/1/2023, στην δεύτερη συνάντηση δεν άλλαξε κάτι στις  θέσεις και τις προτάσεις των δύο πλευρών. 

Ωστόσο, από την πλευρά του «Ενιαίου» για να μην επέλθει οριστική ρήξη, υπήρξε εναλλακτική πρόταση να δοθεί σε στέλεχός του το Αξίωμα  του Ταμία αντί τα θέσης του Γ. Γραμματέα. Ακολούθησαν κάποιες τοποθετήσεις αρνητικής απόχρωσης από τους συναδέλφους της Πανελλήνιας Ενωτικής Κίνησης, ειδικά δε από τον Γ. Γραμματέα του ίδιου ύφους, δηλαδή «να δούμε τι θα πει και η ταμίας, που είναι πετυχημένη, αν θα πρέπει να παραιτηθεί….».

Τελειώνοντας τη διαβούλευση ζητήσαμε από τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ενωτικής Κίνησης να συζητήσουν και πάλι μεταξύ τους και αν κάτι διαφορετικό προκύψει, μια ώρα πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου για συγκρότηση, που έχει ορισθεί για την 17η Ιανουαρίου, να ξανασυναντηθούμε, μήπως έστω και την τελευταία στιγμή βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση.

Δεν υπήρξε άλλη συνάντηση, γιατί και αυτές που έγιναν, ήταν μάλλον  προσχηματικές…..