Απογοήτευση από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ

Στον ΚΑΙΑΔΑ Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

Οι Συνταξιούχοι ανέμεναν ότι μετά από 12 έτη άγριας λιτότητας και δραματικών περικοπών των Συντάξεών τους, ήλθε επιτέλους η ώρα να σταματήσει αυτό το “κακό” και να χορηγηθεί και σε αυτούς, έστω και μια μικρή “αύξηση”, μια μικρή διόρθωση των αδικιών μια μερική αποκατάσταση της αγοραστικής τους δύναμης, από τη δραματική αύξηση του πληθωρισμού.

Ειδικότερα στις σημερινές τραγικές συνθήκες της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και της απογείωσης των τιμών ενέργειας, τροφίμων, φαρμάκων κλπ, που οδηγούν τη ζωή μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι όρος επιβίωσης και επιτακτική ανάγκη η ΕΝΙΣΧΥΣΗ και η ΑΥΞΗΣΗ των Συντάξεών μας και των εισοδημάτων μας.

Δυστυχώς όμως, ο κος Πρωθυπουργός αγνόησε, περιφρόνησε και γύρισε την πλάτη σε χιλιάδες Συνταξιούχους που ζουν στα όρια της φτώχειας και τους έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά στην ανέχεια και στην απελπισία!

Συγκεκριμένα:

  • Αγνόησε παντελώς το κυρίαρχο αίτημά μας για την ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ στις Συντάξεις μας (των Ν. Κατρούγκαλου και Ν. Βρούτση) παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για την ακύρωση του Ν. Κατρούγκαλου!
  • Αγνόησε και “ξέχασε” τις Κυβερνητικές υποσχέσεις για την αποφυγή των Δικαστηρίων και την χορήγηση σε ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους των περικοπών (αναδρομικών) του 11μήνου, είτε είχαν καταθέσει αγωγή, είτε όχι!
  • Αγνόησε και “διέγραψε” το “επιτελικό Κράτος” που σέβεται τους νόμους και τις υποχρεώσεις του, χωρίς να κάνει καμιά απολύτως αναφορά, στα χρωστούμενα αναδρομικά από τους επανυπολογισμούς των Συντάξεων του Ν. Κατρούγκαλου (από 01/01/2019) και του Ν. Βρούτση (από 01/10/2019).

Το μόνο που θα καταργηθεί και για τους Συνταξιούχους από 01/01/2023 είναι η Ειδική (φορολογική) Εισφορά Αλληλεγγύης, που για ΟΛΕΣ τις άλλες κοινωνικές ομάδες είχε ανασταλεί και καταργηθεί από το 2021. Δηλαδή μια ελάφρυνση για τους Συνταξιούχους μέλη μας, από 1,83€ έως 14,6€  το μήνα!

Η μεγάλη  Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), Ν.3883/10 και 3865/10, παραμένει ως έχει, αλώβητη και εξοντωτική! Παρά το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο την έκρινε Αντισυνταγματική για τους Δημοσίους Υπαλλήλους για τα έτη 2017 & 2018. Η δε προσδοκώμενη “αύξηση” από 01/01/2023 στο μισό του πληθωρισμού, περίπου 6% (άλλο ένα “θαύμα” του Ν. Βρούτση δεν αποκαθιστά τις Συντάξεις, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού) θα καταβληθεί ΜΟΝΟ σε όσους έχουν αρνητική (-) προσωπική διαφορά, ενώ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, απλώς θα μειώσουν το “χρέος” που τους έχει φορτώσει ισοβίως ο Ν. Κατρούγκαλου και ο Ν. Βρούτση!

Τέλος, οι εξαγγελίες για έκτακτα και ευκαιριακά επιδόματα και επιταγές ακρίβειας , όχι μόνο δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα αλλά απεναντίας διευρύνουν τις αδικίες και τις ανισότητες μεταξύ των φτωχών και των πάμφτωχων, αλλά και μεταξύ των συνεπών φορολογουμένων και των “πονηρών” που φοροδιαφεύγουν συστηματικά και εμφανίζουν ελάχιστα εισοδήματα.

Συνάδελφοι,

Είναι φανερό ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες, για τους Συνταξιούχους και γενικότερα για τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας.

Οι επιπτώσεις του απαράδεκτου πολέμου με τις εκρήξεις τιμών του ηλεκτρικού, του  φυσικού αερίου και των καυσίμων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, γίνονται δυσανάλογα σοβαρές για τους Έλληνες και κυρίως για τους Συνταξιούχους λόγω της άδικης, αντικοινωνικής και μονομερούς πολιτικής υπέρ των οικονομικά και κοινωνικά ισχυρών και σε βάρος ΟΛΩΝ των άλλων απλών πολιτών!

Ο Σύλλογός μας, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των 30.000 μελών μας, ΚΑΛΕΙ ξανά και ξανά τον κο Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, να αναθεωρήσει σοβαρά την οικονομική πολιτική και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, διαφορετικά θα συναντά συνεχώς απέναντι τους τους εξαπατημένους Συνταξιούχους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας.

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ μας.