Προκήρυξη εκλογών του Συλλόγου 21 έως 25 Νοεμβρίου 2022.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  . Νο 3

21 έως 25 Νοεμβρίου 2022 οι εκλογές στον Σύλλογό μας

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΠΣΣΤΟ-ΟΤΕ που έγινε στις 7 Ιουλίου 2022 αποφάσισε τη Προκήρυξη των εκλογών του Συλλόγου μας στις 21 έως 25 Νοεμβρίου 2022.

Οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν, όπως ορίζει ο Ν.4808/21 (νόμος Χατζηδάκη), καθώς και η γνωμοδότηση των Νομικών Συμβούλων  του Συλλόγου μας, με δυο τρόπους. Ο ένας είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία στις κάλπες που θα στηθούν σε όλες τις έδρες των Περιφερικών Τμημάτων μας και στην Αθήνα με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο εξ αποστάσεως με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι δυο εναλλακτικοί αυτοί τρόποι ψηφοφορίας που ορίζει ο νόμος ισχύει για ΟΛΕΣ τις Συνταξιοδοτικές οργανώσεις με ποινή ακυρότητας των εκλογών. Γι’ αυτό όσες συνταξιοδοτικές οργανώσεις έκαναν εκλογές μετά την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη τον ακολούθησαν πιστά.

Στην αυτοπρόσωπη ψηφοφορία η ταυτοπροσωπία αποδεικνύεται με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο ή το Δίπλωμα οδήγησης.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μια καινούργια διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις εκλογές του ΠΣΣΤΟ-ΟΤΕ και αποτελεί ευκολία για όσους βρίσκονται μακριά από τις έδρες των Περιφ. Τμημάτων μας και έχουν δυσκολία μετακίνησης.

Για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα απαιτηθεί η ύπαρξη e-mail και κινητού τηλεφώνου. Αυτά τα βοηθήματα (e-mail και κινητό τηλέφωνο) είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση του ψηφοφόρου, τα οποία θα αναζητηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από όσους δεν τα έχουν ήδη αποστείλει στο Σύλλογό μας.

Λεπτομερείς οδηγίες θα σας αποσταλούν με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Τα μέλη των Π.Εφ.Ε. καλούνται να ενημερώσουν τα μέλη των Περιφ. Τμημ. τους που θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητες στα Όργανα του Συλλόγου Κεντρικά και Περιφερειακά, να εκτυπώσουν τις αντίστοιχες αιτήσεις από το site του Συλλόγου, να τις συμπληρώσουν με όλα τα σχετικά στοιχεία και τέλος να τις αποστείλουν με ευθύνη των Π.Εφ.Ε. στην Κ.Εφ.Ε..

Η λήξη υποβολής Υποψηφιοτήτων για τα όργανα Περιφερειακά και Κεντρικά, ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα η 12η μεσημβρινή.

Προσδοκούμε και ελπίζουμε στην βοήθεια και υποστήριξη των Περιφ.Διοικ. Συμβουλίων και των Περιφερειακών Εφορευτικών Επιτροπών (Π.Εφ.Ε.), ώστε να διεκπεραιώσουμε με επιτυχία το δύσκολο έργο των εκλογών του Συλλόγου μας.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Κ.Εφ.Ε Υπόδειγμα 1

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Π.Εφ.Ε Υποδειγμα 2

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Π.Εφ.Ε. Υποδειγμα 3

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΥΦΑΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                       ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ