7 ΜΑΗ 1944 – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ στους 17 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ 3ΤΑΤΙΚΟΥΣ.

78 Χρόνια πριν, στις 7 ΜΑΗ 1944, εκτελέσθηκαν οι 17 Πατριώτες ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Συνάδελφοι μας 3ΤΑΤΙΚΟΙ, από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.  Οι εργαζόμενοι Συνάδελφοι μας,από την πρώτη στιγμή, ήταν στην πρωτοπορία του Αγωνα για ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ και ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ των ΛΑΩΝ ! Αντιστάθηκαν και πολέμησαν τον κατακτητή και τον φασισμό, όσο κανείς άλλος Ευρωπαϊκός Λαός, όσο καμμία άλλη κοινωνικη τάξη και ομάδα. Αυτή την Πατριωτική επιλογή, την πλήρωσαν πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ΖΩΗ τους,καταγράφοντας έτσι μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία τις Πατρίδας μας.

Ο Σύλλογος μας, η ΟΜΕ -ΟΤΕ, τα Σωματεία του ΟΤΕ, το Πολιτιστικό κέντρο Αττικης και ο ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ, ΤΙΜΗΣΑΝ την μνήμη και την ΘΥΣΙΑ των 17 εκτελεσθέντων, αλλά και ΟΛΩΝ ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ μας,  για τον Αγωνα και την Αντίσταση στον κατακτητή,με μια σεμνή τελετή και επιμνημόσυνη δέηση, που έγινε στο ιστορικό κτήριο της Κωλλετη όπου έχει αναρτηθεί η μαρμάρινη στήλη των εκτελεσθέντων.

Την επιμνημόσυνη τελετή, έψαλε ο ΠΑΠΑ-ΤΣΑΚΑΛΟΣ, ενω την σύντομη αναδρομή ΜΝΗΜΗΣ  και ΤΙΜΗΣ, έκανε ο Πρόεδρος του Συλλογου μας, συν. Γ. Κουτσιμπογεωργος.

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ μας  –  ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ τους.