Eπιστολή του Συλλόγου μας, προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ

Αρ.Πρωτ.:   20381/Φ1  // Αθήνα: 4-3-2022

Προς: Περιφερειακά Τμήματα ΠΣΣΤ-Ο ΟΤΕ

Θέμα:  Νέα επιστολή του Συλλόγου μας, προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ

 

Συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογός μας έχει σε απόλυτη προτεραιότητα την προώθηση και λύση των προβλημάτων μας, τα

οποία με ευθύνη της Κυβέρνησης, του Αρμόδιου Υπουργού και του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ λυμνάζουν.

Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο υπομονής και αναμονής, για τον ορισμό συνάντησης με τον

Διοικητή του  e-ΕΦΚΑ για τη συζήτηση και λύση των εκκρεμών προβλημάτων μας, αποστείλαμε

στις 4/3/22 νέο γραπτό αίτημα για ΑΜΕΣΗ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνάντηση μαζί του.

Ο Σύλλογός μας και η Διοίκησή του, σταθερά, επίμονα και αγωνιστικά διεκδικεί τη λύση των κοινών

Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών μας θεμάτων, που καθημερινά συσσωρεύονται και διογκώνονται

αδικαιολόγητα. 

Συνημμένα σας αποστέλλουμε και την σχετική επιστολή του Συλλόγου μας.

 

  Προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ

               Κον. Δουφεξή Παναγιώτη

 

Ο Σύλλογος που εκπροσωπεί τους 30.000 Συνταξιούχους του τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ έχει  ζητήσει   και  ζητάμε

τώρα  και  εγγράφως συνάντηση  οπωσδήποτε   μαζί  σας  για  να    σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα

πολύ σοβαρά και εκκρεμή προς επίλυση προβλήματα   που παραμένουν βαλτωμένα στις Υπηρεσίες

της ΗΔΙΚΑ και την Ανάδοχο Εταιρεία. Παρ’ όλο που είχαμε τις διαβεβαιώσεις από τις αντίστοιχες

υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ   και του e-ΕΦΚΑ, ότι μέχρι του τέλους του 2021 θα έχουν τακτοποιηθεί όλες

οι εκκρεμότητες που αφορούσαν το τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ, σχετικά κυρίως με τους λανθασμένους επανυπολογισμούς.

Πιο συγκεκριμένα και περιληπτικά:

  1. Με τον επανυπολογισμό από 1-1-2019 του Ν. 4387 (Ν. Κατρούγκαλου) διαπιστώθηκαν βεβαιωμένα και από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ πάνω από 8.000 λανθασμένοι επανυπολογισμοί. Από αυτούς τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2021 όταν στην 5η Δ/νση του e-ΕΦΚΑ ήταν ο αείμνηστος Δ/ντής κ. Καραγιαννάκης έγιναν από την ΗΔΙΚΑ και την Ανάδοχο Εταιρεία  οι σωστοί επανυπολογισμοί για περισσότερους από 7.000 συναδέλφους και παραμένει  σε εκκρεμότητα ακόμη για όλους αυτούς, η χορήγηση των αναδρομικών τους σύμφωνα με τον Νόμο από 1/1/2019 που ισχύει η έναρξη εφαρμογής του επανυπολογισμού του Ν. 4387/16, μέχρι την ημέρα διόρθωσής τους την Άνοιξη του 2021.

  2. Εκκρεμεί ακόμη ο σωστός επανυπολογισμός για 600 συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν με την εθελουσία του 2009. Το αρχείο γι’ αυτούς δόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή  μέσω του Ταμείου μας του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, στην Ανάδοχο Εταιρεία και την ΗΔΙΚΑ από τον Μάιο του 2021 και ακόμη δεν έχει γίνει ο σωστός επανυπολογισμός του Ν. 4387/16. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους εκκρεμούν και τα αντίστοιχα αναδρομικά από 1/1/2019 μέχρι την ημέρα που θα γίνει η σωστή εφαρμογή του νέου επανυπολογισμού.

  3. Για όλους τους ανωτέρω συναδέλφους των παραγράφων 1 και 2, τον Οκτώβριο του 2021, η εφαρμογή των επανυπολογισμών των διατάξεων του Ν. 4670/20 (Ν. Βρούτση) και η χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών από 1/10/2019, έγινε στη βάση δεδομένων και λανθασμένων επανυπολογισμών του 2019 και όχι του ορθού επανυπολογισμού την Άνοιξη του 2021 καθότι αφορά επανυπολογισμούς του Ν. 4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου).

  4. Με την έωλη δικαιολογία ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη νέα λογισμική φόρμα, η μηχανογραφική Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ δεν χορηγεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια σε κάποια ορφανά τέκνα, θανόντων συναδέλφων την δικαιούμενη πενιχρή σύνταξή τους, παρ’ όλο που έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα οποία δικαιούνται τη σύνταξη αυτή μέχρι του 24ου της ηλικίας τους (αφορά τέκνα θανόντων συναδέλφων μας οι οποίοι συνάδελφοι πέθαναν πριν την 13/5/2016 (Ν.4387/16) και είναι παιδιά που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. Κρίμα και Ντροπή !

  5. Για όσους συναδέλφους μας μετά την συνταξιοδότηση τους επέτυχαν ανακαθορισμό της σύνταξής τους και είχε αναπροσαρμοσθεί η σύνταξή τους με τον παλιό τρόπο κατά τον επανυπολογισμό δεν λήφθηκε υπόψη από τις υπηρεσίες του ΗΔΙΚΑ ο νέος συντάξιμος μισθός, αλλά ο παλιός που υπήρχε πριν τον ανακαθορισμό.

  6. Με τον πρωτόγνωρο, στα παγκόσμια ασφαλιστικά χρονικά, επανυπολογισμό με τον Ν.4387/16 και για τους παλιούς συνταξιούχους και προσδιορίζοντας νέους συντελεστές αναπλήρωσης προέκυψε για εκατοντάδες παλιούς συνταξιούχους συναδέλφους μας να έχουν αρκετά χρόνια ασφάλισης πληρωμένα σε άλλο ασφαλιστικό φορέα χωρίς να τους  έχει υπολογισθεί ο συνολικός  ασφαλιστικός τους χρόνος κατά τον νέο επανυπολογισμό. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι είτε είχαν διαδοχική, είτε παράλληλη ασφάλιση έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους στο τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί  κατά τον επανυπολογισμό, γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη η λογισμική φόρμα από την Ανάδοχο Εταιρεία και την ΗΔΙΚΑ όπως μας πληροφορούν κατά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας!  Τους αδικεί και τους καταδικάζει ο Ν. Κατρούγκαλου να χρωστούν στον ΕΦΚΑ μέχρι την δευτέρα παρουσία, ας τους αναγνωρίσει τουλάχιστον όλα τα ασφαλιστικά τους χρόνια που πλήρωσαν με εισφορές στο Ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα.

Κύριε Διοικητά , μετά την δίχρονη περιπέτεια με την πανδημία που τόσο ταλαιπώρησε και πλήγωσε και την Κοινωνική ομάδα των Συνταξιούχων και μιάς που με προσεκτικά βήματα πορευόμαστε προς την κανονικότητα, σας ζητάμε να συναντηθούμε μαζί σας για να σας εκθέσουμε τα σοβαρά εκκρεμή και μέχρι σήμερα χωρίς καμία πρόοδο επίλυσης προβλήματα που περιεκτικά σας περιγράψαμε παραπάνω, γιατί οι αντοχές και η υπομονή μας εξαντλήθηκε προ πολλού!

Είμαστε υποχρεωμένοι αν σε εύλογο χρόνο  δεν έχουμε απάντηση στο αίτημά μας, να κοινοποιήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε προς πάσα κατεύθυνση τα άλυτα εκκρεμή προβλήματά μας και στο τέλος να προχωρήσουμε  σε όλων των μορφών τα ένδικα μέσα για να διεκδικήσουμε και να επιλύσουμε τα βεβαιωμένα και από τον ΕΦΚΑ δίκαια εκκρεμή προβλήματα, όταν δυστυχώς είμαστε ίσως η μοναδική και τελευταία συνταξιοδοτική ομάδα που δεν έχουν ακόμη διορθωθεί ακόμα οι αδικίες και οι λανθασμένοι επανυπολογισμοί από τους Ν. 4387/16 και  Ν.4670/20 με αποτελέσματα να μην μας καταβάλλονται ακόμα τα δικαιούμενα και νόμιμα ποσά της Σύνταξής μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Κον Κρητικό Ελευθέριο Υποδιοικητή e-ΕΦΚΑ
  1. Κα Νιαρχάκου Ελένη Γενική Δ/ντρια Απον. Συντ. ΗΔΙΚΑ
  1. Κα Τσόγκα Αναστασία Δ/ντρια Εκκαθ. κ΄ Πληρ. Συντάξεων ΗΔΙΚΑ

Με τιμή