ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Αρ.Πρωτ.:   20191/Φ9

Προς :

  1. Εκτελεστική Επιτροπή
  2. Μέλη Διοικ. Συμβουλίου
  3. Περιφερειακά Τμήματα




    Θέμα : Εγκύκλιος Υφυπουργού Εργασίας – Συντάξεις χηρείας και αναπηρικές.

     

    Συνάδελφοι.

    Όπως είναι γνωστό, με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 29/12/2021 ο Υφ/ργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κος Τσακλόγλου, επέρχονται δραματικές περικοπές επί των Συντάξεων χηρείας και αναπηρίας.

    Συγκεκριμένα προβλέπεται (κατ΄ εφαρμογή του Ν.4387/16) ότι αν μία/ένας Συνταξιούχος, λαμβάνει και Σύνταξη χηρείας ή αναπηρίας, περικόπτεται το δεύτερο δικαίωμα της ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ     μέχρι και 268,80 €/μήνα (δηλαδή το 70 % των 384 €).

    Καθορίζεται δηλαδή πλαφόν, στο άθροισμα του τμήματος της Εθνικής Σύνταξης, που μπορεί να λάβει ένας Συνταξιούχος και το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 384 € συνολικά, αν παίρνει περισσότερες από μία κύρια σύνταξη.

    Σε μία περίοδο που οι Συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν παίρνουν καμία αύξηση, ενώ ταυτόχρονα υφίστανται της συνέπειες της ακρίβειας και της φορολογίας, βλέπουν τώρα το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ακόμα πιο δραματικά.

    Αν τελικά εφαρμοσθεί ως έχει, η ανωτέρω εγκύκλιος, θα φτωχοποιήσει περισσότερο τις/ τους Συναδέλφους Συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας, για αυτό:

    Ζητούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον Υφ/ργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ άμεσα την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε νέα μείωση και περικοπή των πενιχρών Συντάξεών μας.