ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ Ν.4387/16

ΑΡ.ΠΡΩΤ:  20138  / Φ6                       ΑΘΗΝΑ   15/12/2021 

Προς: 

  1. Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη Κων/νο
  2. Υφυπουργό Κοιν. Υποθέσεων, κ. Τσακλόγλου Παναγιώτη
  3. Διοικητή e-ΕΦΚΑ , κ. Δουφεξή Παναγιώτη

 Κοινοποίηση:

  1.  Υποδιοικητή  e-ΕΦΚΑ, κ. Κρητικό Ελευθέριο
  2. ΗΔΙΚΑ-Γεν. Δ/ντρια Απον. Σύνταξης κ. Νιαρχάκου Ελένη
  3. Δ/ντρια Εκκαθαρ. και Πληρ. Συντάξεων κ. Τσόγκα Αναστασία

 

     Κύριοι Υπουργοί,  Κύριε Διοικητά,

Με το τέλος του Δεκεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από την 1.1.19 και δεν έχουν αποδοθεί σε χιλιάδες συναδέλφους μας συνταξιούχους τα αναδρομικά που έχουν προκύψει από τους λανθασμένους επανυπολογισμούς του Ν.4387/16 και έχουν γίνει αποδεκτά από τις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ και την ανάδοχο εταιρεία που πραγματοποίησε και διόρθωσε τους λανθασμένους επανυπολογισμούς.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Για 8.000 χιλιάδες περίπου συναδέλφους μας που έγινε ο διορθωτικός επανυπολογισμός τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2021 και δεν τους έχουν αποδοθεί τα αναδρομικά που του αναλογούν από την 1.1.19 μέχρι τους μήνες που τους έγινε ο σωστός επανυπολογισμός.
  2. Εκκρεμεί ο σωστός επανυπολογισμός για 600 ακόμη συναδέλφους μας από την ανάδοχο εταιρεία και την ΗΔΙΚΑ, παρόλο που έχουν από το καλοκαίρι στην κατοχή τους το ηλεκτρονικό μητρώο, από τον ΟΤΕ, και ακόμη δεν τους έχει γίνει ο σωστός επανυπολογισμός του Ν.4387/16.

Και φυσικά εκκρεμούν και τα αντίστοιχα αναδρομικά που τους αναλογούν από την 1.1.19 μέχρι την ημέρα που θα αρχίζει να χορηγείται η σύνταξή τους με τον ορθό επανυπολογισμό.

  1. Εκκρεμεί ακόμη η χορήγηση από τις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ των αναδρομικών για συντάξεις και επιδόματα ευπαθών ομάδων των ετών 2019,2020 και 2021. Πιο συγκεκριμένα δεν έχουν χορηγηθεί τα αναδρομικά για χορήγηση ή παράταση αναπηρικών συντάξεων, συντάξεων χηρείας, συντάξεων δικαιοδόχων τέκνων, επιδομάτων απολύτου αναπηρίας, οικογενειακών επιδομάτων κλπ.

     Κύριοι Υπουργοί,  Κύριε Διοικητά,

Εξαντλώντας την υπομονή μας και την ανοχή μας τρία χρόνια τώρα, σας καλούμε με την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα που σας διακρίνει, να παρέμβετε άμεσα στις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ και την ανάδοχο εταιρεία που υποστηρίζει τον e-ΕΦΚΑ, ώστε να λήξει αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα και να δοθούν σε όλους αυτούς τους συναδέλφους μας τα αναδρομικά που τους οφείλονται και που δυστυχώς παρακρατούνται αναίτια και παράνομα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.    

                                                                                .