ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

                                                                                   Αρ. Πρωτ.   20082/Φ6  

Πρός:   κ. Σταϊκούρα Χρ.,  Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύλλογός μας που εκπροσωπεί 32.000 συνταξιούχους ΟΤΕ επανέρχεται για πολλοστή φορά, στο δίκαιο και απολύτως νόμιμο αίτημα, που αφορά τον φόρο που επιβάλλεται επί των αναδρομικών του 11μήνου των Συντάξεών μας (Ιούνιος΄15 έως Μάιος΄16) και τα οποία καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020.

Το αίτημά μας, είναι να φορολογηθούν τα αναδρομικά των Συντάξεών μας, όπως φορολογήθηκαν τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων (Δικαστικών- Σωμάτων Ασφαλείας κλπ) δηλαδή με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20%, χωρίς καμία άλλη φορολογική επιβάρυνση.

Το αίτημά μας, είναι απολύτως δίκαιο και νόμιμο, ενώ τεκμηριώνεται και με την μελέτη – πρόταση– του φοροτέχνη κου Η.Μήτσιου που σας αποστείλαμε από τις 21/9/2021.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται  δεδομένου ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως 31/12/21, παρακαλούμε θερμά, για την ίση αντιμετώπιση και δίκαιη λύση του αιτήματός μας, ώστε να μην αναγκασθούν οι Συνταξιούχοι μέλη μας να επιστρέψουν μέσω της φορολογίας που έχετε επιβάλλει , έως και το 48% του ποσού που τους κατεβλήθη με τα αναδρομικά.

Παρακαλούμε θερμά να έχουμε σύντομα μια θετική απάντηση στο δίκαιο αίτημά μας.

Με εκτίμηση