28η ΓΑΣ του ΠΣΣΤΟ- ΟΤΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ 28ης ΓΑΣ του ΠΣΣΤΟ- ΟΤΕ

 

Οι Σύνεδροι της 28ης ΓΑΣ του Πανελλήνιου ΣυλλόγουΣυνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ (ΠΣΣΤΟ- ΟΤΕ) που έγινε στις 10, 11, και 12/11/2021 στην Αθήνα, και αφού συζήτησαν αναλυτικά τα σοβαρά Ασφαλιστικά και Οικονομικά προβλήματα που αφορούν τους Συνταξιούχους μέλη μας, αποφάσισαν το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ το οποίο απευθύνεται προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς:

 

  1. Απαιτούμε την άμεση ενσωμάτωση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ (χρέος) των Ν.Κατρουγκαλου και Ν. Βρούτση,επι των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας,η οποία δεν έχει απολύτως κανένα οικονομικό κόστος, ενώ  επιβάλει ισόβιο πάγωμα των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των ‘παλαιών’ Συνταξιούχων μελών μας, χωρίς καμία νομική και ηθική αιτιολόγηση.
  2.  Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από τους λανθασμένους επανυπολογισμους των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας, από τους Ν.Κατρουγκαλου και Ν.Βρουτση, καθώς και την προσμέτρηση όλου του ασφαλιστικού χρόνου, από την εκτός του ΤΑΠ – ΟΤΕ ή την παράλληλη ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Ταυτόχρονα απαιτούμε την έκδοση νέας αναλυτικής Συνταξιοδοτικής απόφασης για ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους, όπως απαιτεί και προτείνει και ο Συνήγορος του Πολίτη.
  3.  Απαιτούμε την επιστροφή όλων των μνημονιακών περικοπών των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας,καθώςκαι της 13ης και 14ης Σύνταξης, οι οποίες εξάλλου έχουν χαρακτηριστεί παράνομες και αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια.
  4. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης,η οποία έχει καταργηθεί για ΟΛΟΥΣ, εκτός των Συνταξιούχων και των Δ.Υπαλλήλων, καθώς και της εισφοράς αλληλεγγύης Συνταξιούχων,που επιβαρύνουν άδικα, πολλαπλά και άνισα τους Συνταξιούχους.
  5.  Απαιτούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου των τιμών, με μείωση τουΦΠΑ, επι των καυσίμων, των φαρμάκων, και των βασικών καταναλωτικών προϊόντων καιυπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και του πληθωρισμού,που κάνει δραματική την επιβίωση μας
  6. Απαιτούμε την ενίσχυση ,του Δημοσίου ΕΣΥ, της πρωτοβάθμιας φροντίδαςΥΓΕΙΑΣ,τηνστελέχωση και ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, τον αυστηρό έλεγχο τωντιμών των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την μείωση της συμμετοχής των Συνταξιούχων στα φάρμακα η οποία φθάνει έως το 70% της εμπορικής τους τιμής.
  7. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, στην ίδρυση του ΤΕΚΑ (Ταμείο ΕπικουρικήςΚεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης), το οποίο στερεί σημαντικούς πόρους -εισφορές από τοΕπικουρικό Ταμείο,θέτοντας σε κίνδυνο και αμφισβήτηση την βιωσιμότητα και καταβολή των Επικουρικών Συντάξεων, χωρίς ταυτόχρονα να εγγυάται της Συντάξεις των ΝΕΩΝ.
  8. Απαιτούμε την ισότιμη και δίκαιη ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των αναδρομικών των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας με αυτή των ειδικών μισθολογίων (Δικαστικών – Σωμ.Ασφαλείας) δηλαδή με μοναδικό φορολογικό συντελεστή 20% ,και χωρίς καμία άλλη παρακράτηση – επιβάρυνση.
  9. Απαιτούμε την ενίσχυση με Ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό, όλων των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (τ.ΙΚΑ- π.ΤΑΠ- ΟΤΕ) στο κέντρο και στην περιφέρεια,για την έγκαιρη και καλύτερη εξυπηρέτηση των Συνταξιούχων μελών μας.
  10. Απαιτούμε την ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ανάλογης με τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους ζωής, με την χορήγηση και στους Συνταξιούχους του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ που θα διανεμηθεί στις άλλες κοινωνικές ομάδες.

    Επειδή οι Συνταξιούχοι και οι Εργαζόμενοι της χώρας μας, επιβαρύνθηκαν με δυσανάλογα οικονομικά βάρη και περικοπές τα χρόνια των μνημονίων, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, για αυτό και θεωρούμε απολύτως αναγκαίες, νόμιμες και δίκαιες τις ανωτέρω διεκδικήσεις.

Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τις προωθήσουμε και να τις διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό τρόπο ΜΑΖΙ και με ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους και Εργαζόμενους της χώρας μας, με τους  οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και δικαιώματα.

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ επιβάλει, την ΙΣΟΤΙΜΙΑ και τον ΣΕΒΑΣΜΟ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ   ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

 

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ η  ΔΥΝΑΜΗ  – στον ΑΓΩΝΑ η ΝΙΚΗ !

 Το Προεδρείο της Γ.Α.Σ.

ΧΡΥΣ. ΤΣΟΠΕΛΑΣ        ΤΖΑΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ         ΓΑΒΡ. ΑΛΕΞΙΟΥ        ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΟΡΟΖΙΔΗΣ