ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΝOMOY 4670 (Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ)

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. 4670 (Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ)

Συνάδελφοι,

Τα αναδρομικά που δόθηκαν την Τετάρτη 29/9/2021, κατ’ εφαρμογή του Ν. Βρούτση για τους έχοντες πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, υπολογίσθηκαν με τα στοιχεία και τα δεδομένα του επανυπολογισμού του Ν. Κατρούγκαλου την 01/01/2019.

Έτσι, για τους 8000 περίπου συναδέλφων μας που έγινε ο διορθωτικός επανυπολογισμός του Ν. Κατρούγκαλου, μέσα στο τρέχον έτος το 2021 και τους 800 περίπου ακόμη, που αναμένεται να γίνει αυτές τις ημέρες, δεν έγινε ο σωστός επανυπολογισμός των αναδρομικών τους, βάσει του Ν. Βρούτση. Για τους ανωτέρω συναδέλφους και για να τους αποδοθούν τα σωστά αναδρομικά του Ν. Βρούτση, πρέπει πρώτα η ΗΔΙΚΑ να ολοκληρώσει για αυτούς, όλες τις εκκρεμότητες του Ν. Κατρούγκαλου και εν συνεχεία, να γίνει η εφαρμογή του Ν. Βρούτση, βάσει των νέων ανταποδοτικών και των νέων προσωπικών διαφορών που θα προκύψουν, από τον διορθωτικό επανυπολογισμό του Ν. 4387 (Ν. Κατρούγκαλου).

Για όλους τους συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν πριν της 13/5/2016 και έχουν τις προϋποθέσεις, να πάρουν αύξηση στη σύνταξή τους με το Ν. Βρούτση, το ποσό της αύξησης που θα προκύψει, θα επιμερισθεί και θα δοθεί με 1/5 ανά έτος, μέχρι 01/01/2024 το τελευταίο πέμπτο. Τα αναδρομικά που προκύπτουν, πάντα για τους πριν της 13/05/2016 και για όσους από αυτούς τα δικαιούνται και τα πήραν ή θα τα πάρουν βάσει των προϋποθέσεων του Ν. Βρούτση, είναι:

  • Το 1/5 του ποσού της αύξησης από 01/10/2019 μέχρι 31/12/2020, ήτοι 15 μήνες

και,                                              

  • Τα 2/5 του ποσού της αύξησης από 01/01/2021 έως 31/10/2021, ήτοι 10μήνες.

Από το άθροισμα των ποσών αυτών αφού έγιναν οι νέες κρατήσεις για εισφορά Αλληλεγγύης, εισφορά για ασθένεια (6%) και 20% για φορολογία, προέκυψαν τα αναδρομικά του Ν. Βρούτση που σας χορηγήθηκαν.

Πάνω σ’ αυτή τη βάση χορηγήθηκαν τα αναδρομικά, σωστά ή λανθασμένα,  τις τελευταίες μέρες. Σαφή και λεπτομερή εικόνα θα έχει ο καθένας μας με το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του μηνός Νοεμβρίου ή αν μας ενημερώσουν νωρίτερα, όπως ανακοίνωσαν από τον e-ΕΦΚΑ.

Όπως σας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει, μέσα από τα φύλλα της εφημερίδας μας και το site του Συλλόγου μας, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά του Ν. Βρούτση αφορούν σε πολύ μικρό αριθμό συναδέλφων μας και τα ποσά που προκύπτουν για τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων μας, είναι πολύ μικρά.

Άρα όλο αυτό το πολύμηνο και πολυδιαφημισμένο θέμα των αναδρομικών του Ν. Βρούτση, αφορά ένα μικρό ποσοστό των Συνταξιούχων του ΟΤΕ, που παίρνει αυτές τις “φοβερές αυξήσεις”!

Συνάδελφοι,

Η ηγεσία του Συλλόγου μας, όπως κατόρθωσε με τις συνεχείς και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της και πέτυχε να γίνει ο σωστός επανυπολογισμός για πάνω από 8000 συναδέλφους από την λανθασμένη εφαρμογή επανυπολογισμού στον Ν. Κατρούγκαλου, έτσι θα συνεχίσει αφ’ ενός μεν, να ολοκληρωθεί για όλους εκείνους τους Συναδέλφους μας που δεν τους έχει αποδοθεί ο σωστός επανυπολογισμός από το Ν. 4387/16 και αφ’ ετέρου να δοθούν όλα τα αναδρομικά και με το σωστό τρόπο, τόσα εκείνα τα ποσά που αφορούν τους διορθωτικούς επανυπολογισμούς από το Ν. Κατρούγκαλου, όσο και τα ποσά που προκύπτουν από τη σωστή εφαρμογή του Ν. Βρούτση.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί και δεν έχει προσμετρηθεί σ’ αυτούς τους επανυπολογισμούς που τρέχουν, ο πρόσθετος και ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης, με την “έωλη” δικαιολογία ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη η λογισμική φόρμα για το Ταμείο μας και για όλα τα υπόλοιπα Ταμεία του e-ΕΦΚΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση μέχρι τη λύση τους.

Αντλώντας δύναμη και κουράγιο από τη συμπαράσταση σας, είμαστε αισιόδοξοι ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα με τις επίμονες και συνεχείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, θα επιδιώξουμε να επιλυθούν όλες σχεδόν αυτές οι σοβαρές εκκρεμότητες, που τις έχουμε ξεκινήσει και τις παλεύουμε από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε το Σύλλογο, εκλεγμένοι με τη δική σας βούληση.

Να είστε βέβαιοι ότι, δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο και αδικημένο από τις λανθασμένες αποφάσεις της ΗΔΙΚΑ και του e-ΕΦΚΑ.

 

Η Συμμετοχή, η Συνεργασία, η Συμπαράσταση και η Ενότητα είναι η Δύναμή μας.