ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΛΑΘΗ & ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 13/5/2016

 Σ’ όλους τους συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν με τον Ν. 4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου), δηλαδή όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 13/5/2016 και μετά, οι συντάξεις του μηνός Αυγούστου επανυπολογίσθηκαν με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης όπως αποτυπώνονται στον Ν. 4670/20 (Ν. Βρούτση) και έτσι θα χορηγούνται στη συνεχεια.

Όσον αφορά τα αναδρομικά που προκύπτουν από τον ίδιο νόμο με έναρξη από 01/10/2019,  ξεκίνησαν να χορηγούνται εμβόλιμα από την Τρίτη 27/7/2021. Μετά τα πολλά παράπονα, απορίες και διαμαρτυρίες που λάβαμε απο πολλούς συναδέλφους μας, έχουμε να τους πληροφορήσουμε τα παρακάτω , σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε απο τον ΕΦΚΑ:

  1. Δεν έχουν καταβληθεί για όλους. Για όσους δεν έχουν καταβληθεί, θα χορηγηθούν εμβόλιμα το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα διενεργηθεί επανέλεγχος.
  2. Οι κρατήσεις σε αυτά τα αναδρομικά, όπως μας ενημέρωσαν, γίνονται με την ίδια διαδικασία, όπως γίνονται οι κρατήσεις κατά τη χορήγηση της μηνιαίας κύριας σύνταξης.
  3. Από 01/02/2021 έχει καταργηθεί το τμήμα πληρωμών του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ και έχουν μεταφερθεί στα τμήματα πληρωμών του ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ) στους τόπους κατοικίας των συναδέλφων μας. Έτσι, μόνο από εκεί πλέον μπορούμε να έχουμε απαντήσεις σ’ όποια ερωτήματα και απορίες σχετικά με τα αναδρομικά και τα μηνιαία σημειώματα σύνταξης.
  4. Με το επόμενο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, οι νέοι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας θα έχουν τη νέα ανταποδοτική τους σύνταξη και σε σύγκριση με την παλιά θα έχουν μια πρώτη ενημερωτική ένδειξη για τα αναδρομικά τους, σε μικτή βάση. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται λάθος και αυτό ίσως επιβεβαιώνεται και από το τοπικό τμήμα πληρωμών του ΕΦΚΑ, τότε οι συνάδελφοί μας πρέπει να καταθέτουν στο ίδιο τμήμα πληρωμών, αίτηση – ένσταση για τη επαναξιολόγηση και το σωστό επανυπολογισμό των αναδρομικών τους.

Συνάδελφοι,

Όπως όλους αυτούς τους μήνες, ακόμη και εν μέσω κορονοϊού αναδεικνύουμε με τεκμηρίωση, παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε την επίλυση όλων των εκκρεμών συνταξιοδοτικών μας και ασφαλιστικών προβλημάτων και δικαιωμάτων, έτσι και τώρα θα διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει, για τους συνταξιοδοτηθέντες μετά την 13/05/2016. Όσο για τα αναδρομικά του Ν. Βρούτση, των συναδέλφων που έχουν συνταξιοδοτηθεί πρίν το Μάϊο του 2016 και που θα χορηγηθούν το φθινόπωρο όπως υπόσχονται οι αρμόδιοι, τα λάθη και τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν θα τα αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να μην αδικηθεί κανένας.

Υπενθυμίζουμε ότι στους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ τους προερχόμενους από τον ΟΤΕ, εκκρεμούν ο σωστός επανυπολογισμός χιλίων (1000) και πλέον συναδέλφων μας από την εθελούσια του 2005 – 2009 και μαζί μ’ αυτούς, όλα  τα αναδρομικά για όλους εκείνους των οποίων έγινε ο σωστός επανυπολογισμός με τις συντάξεις Φεβρουαρίου και Απριλίου 2021 και με έναρξη καταβολής των αναδρομικών από 01/01/2019. Αναμένουμε χωρίς άλλη υπομονή και χωρίς άλλη καθυστέρηση την υλοποίηση και διόρθωση, όλων των εκκρεμοτήτων πριν έρθει το φθινόπωρο.

Σ’ όλους και στον καθένα χωριστά, ο Σύλλογος μας θα είναι κοντά τόσο στα σύνθετα και συλλογικά μας προβλήματα όσο και στα απλά και καθημερινά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας και η ΑΣΠΙΔΑ μας!