ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤ/ΝΩΝ μετά την 1/1/2012 που είχαν προσμετρήσει τις εισφορές τους ως να ήταν εργαζόμενοι στο ΤΑΠ – ΟΤΕ και όχι στον ΟΤΕ.

ΑΡ.ΠΡΩΤ.   19360/ Φ14   /25/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρόνο μετά και ύστερα από συνεχείς και αδιάκοπες παραστάσεις, παρεμβάσεις, e-mails και εξώδικα προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ, διορθώθηκε, ολοκληρώθηκε και καταβλήθηκε σωστά, στις συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου, ο επανυπολογισμός για όλους εκείνους τους συναδέλφους, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1/1/2012 και είχαν προσμετρήσει τις εισφορές τους ως να ήταν εργαζόμενοι στο ΤΑΠ – ΟΤΕ και όχι στον ΟΤΕ,  που ήταν το ορθό.

Ως γνωστόν αυτές οι διαφορές καταβάλλονται σε πέντε (5) ισόποσες δόσεις με αρχή την 1/1/2019 (ημερομηνία εφαρμογής του Ν. Κατρούγκαλου). Από 1/1/2021 καταβάλλονται τα 3/5 αυτής της διαφοράς ενώ τα προκύπτοντα αναδρομικά 25 μηνών, θα καταβληθούν σε επόμενη φάση, το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα που αφορούν στον σωστό επανυπολογισμό του Ν. 4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου), όπως περιγράφονται στο εξώδικο που αποστείλαμε στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ και που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει εν συνεχεία, ο επανυπολογισμός του Ν. 4670/20 (Ν. Βρούτση).

Ο Σύλλογος μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες του κορονοιού αλλά και των αναδιαρθρώσεων των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του τ. ΤΑΠ -ΟΤΕ, είναι συνεχώς στις επάλξεις και στη δράση, για την προώθηση και λύση των δίκαιων αιτημάτων των μελών μας.

 

Με ΕΝΟΤΗΤΑ & ΔΡΑΣΗ προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ!