Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΤΑΥΤΕΚΩ σε υπηρεσίες του ΕΚΦΑ (πρώην ΙΚΑ)

Αρ.  Πρωτ.  19312/Φ9  / 13-1-2021

  1. Μέλη Δ.Σ. ΠΣΣΤΟ- ΟΤΕ
  2. Δοικ. Συμβούλια Περιφ. Τμημάτων ΠΣΣΤΟ – ΟΤΕ.

 

ΘΕΜΑ : Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΤΑΥΤΕΚΩ σε υπηρεσίες του ΕΚΦΑ (πρώην ΙΚΑ)

Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι

Με τον Ν.5286/1-12-2020 ουσιαστικά καταργείται το ΤΑΥΤΕΚΩ και οι μέχρι τώρα βασικές υπηρεσίες που παρέχονταν από το ΤΑΥΤΕΚΩ μεταφέρονται σε υπηρεσιακές μονάδες του πρώην ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα :

  1. Στα τμήματα μητρώων των κατά τόπους Υποκαταστημάτων του τέως ΙΚΑ της κάθε περιοχής σας μεταφέρονται :

    α.   Η  χορήγηση  –  παράταση  ασφαλιστής ικανότητας των ασφαλισμένων του ταμείου και       η παράταση ασφάλισης των εμμέσων μελών της οικογένειας των ασφαλισμένων.

    β.   Η χορήγηση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α ) στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά και γενικά η έκδοση των διεθνών εντύπων όπως το S1 , E108 κ.λ.π.

    γ. Η έκδοση ασφαλιστικών Βεβαιώσεων  .

    Σημείωση : Οι υπάλληλοι του π.ΙΚΑ στο τμήμα Μητρώων πρέπει να χρησιμοποιούν τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ του ‘πρώην’ ΤΑΥΤΕΚΩ που τους έχουν χορηγηθεί,  για να μπορούν να εξυπηρετούν τους συναδέλφους.

 

  1. Στα Τμήματα Α΄ και Β’ Εξόδων κηδείας της Διεύθυνσης  Α΄ παροχών θα αποστέλλονται ταχυδρομικά η  ηλεκτρονικά  τα αιτήματα που αφορούν στην καταβολή των εξόδων κηδείας . (Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι τα έξοδα κηδείας για έμμεσα μέλη γίνονται μόνο χειρόγραφα και όχι  ηλεκτρονικά).
    Η Δ/νση είναι :  
    Προς ΕΦΚΑ (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ)
     Δ/νση Α’ Παροχών 
    Τμήμα Α’ και Β’ Εξόδων Κηδείας
    Αγίου Κων/νου 5
    Τ.Κ. 10431 Αθήνα (Ομόνοια)
    Ηλεκτρονική Διεύθυνση
    email :  tm.aexodakid@efka.gov.gr
     τηλέφωνο :  210-5274365

Τα υπόλοιπα θέματα παραμένουν προσωρινά ως είχαν. Για κάθε νέα μεταβολή που θα προκύπτει  θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα .

Συνάδελφοι σε αυτό το δύσκολο μεταβατικό διάστημα, αν οι καινούργιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν και δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα σας να απευθύνεστε στον Σύλλογο.