ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτελεστικής Επιτροπής της 15/12/2020

Αρ.Πρωτ.:      12291/ Φ14

Προς:  Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου & Περιφερειακά Τμήματα ΠΣΣΤΟ – ΟΤΕ  

 

 

 

Συνεδρίασε στις 15/12/20 η Εκτελεστική Επιτροπή του Συλλόγου μας (λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) και συζήτησε τα επείγοντα θέματα του Συλλόγου μας.

Μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα Οικονομικά και τις δαπάνες του τελευταίου διαστήματος, καθώς και τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας όπως:

  • Εξουσιοδότηση σε Δικηγόρο Αθηνών για την παράσταση του Συλλόγου κατά την εκδίκαση της Αγωγής, του Α.Μπογόρδου και λοιπών (σύνολο επτά), κατά του κύρους των περσινών εκλογών τις 24/10/19.
  • Έγκριση της δαπάνης για την επετειακή ατζέντα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και της εφημερίδας του Συλλόγου μας.
  • Λεπτομερής ενημέρωση και έγκριση των χειρισμών για όλα τα τρέχοντα και σοβαρά θέματα, που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο , τους τρόπους αντιμετώπισης και τις δράσεις του Συλλόγου , όπως:

α)  Αναδιοργάνωση-αποδιοργάνωση και “o ξαφνικός θάνατος” του τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, η επιστολή   διαμαρτυρίας προς τον ΕΦΚΑ, οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις του Συλλόγου μας για την αντιμετώπιση των εκκρεμών προβλημάτων και των νέων προβλημάτων που θα προκύψουν.

β) Αναδιοργάνωση-αποδιοργάνωση και διάλυση του ΤΑΥΤΕΚΩ και οι παρεμβάσεις του Συλλόγου.

γ) Ενημέρωση για τις εξελίξεις των θεμάτων, προβλημάτων και εκκρεμοτήτων , από τον επανυπολογισμό των Συντάξεών μας, του Ν.4387/16, ενόψει και της εφαρμογής του Ν 4670/20, μετά την επιστολή της εξώδικης διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας.

δ)  Εξελίξεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου, για την άμεση και κατά προτεραιότητα εφαρμογή του Ν4756/20, άρθρο 78, που αφορά την καταβολή των επικουρικών συντάξεων ομάδας συναδέλφων  που εκκρεμούν από το 2014.

ε) Εξελίξεις και συντονισμός των δράσεών μας, ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής του Συλλόγου μας, στις 15/1/21 στο ΣτΕ, μαζί με την ΑΓΣΣΕ και τις άλλες Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις.

 Τέλος, έγινε  γενικότερη ενημέρωση επί όλων των θεμάτων που είναι σε εκκρεμότητα   και  τα οποία εν μέσω των πρόσθετων δυσκολιών που προκαλούν οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοιού, προωθεί και διεκδικεί ο Σύλλογός μας.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση στην  εφημερίδα που θα λάβετε τις επόμενες ημέρες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς