ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΜΑΗΣ ΤΟΥ 1944 – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ 17 ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΩΝ

7 ΜΑΗ : ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ στον ΑΓΩΝΑ και την ΘΥΣΙΑ των ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΩΝ.
Ο Μαρτυρικός Μάης του ’44 με τις αμέτρητες βαρβαρότητες, των Γερμανικών δυνάμεων  κατοχής, συμπεριλάμβανε και τις εκτελέσεις των 17 Τριατατικων στις 7 ΜΑΗ του 1944 στην Καισαριανή.

Οι 3Τατικοι που είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη 8ημερη Απεργία στις 14 Απριλίου του 1942, σε όλη την σκλαβωμένη Ευρώπη, είχαν  κατά την διάρκεια της κατοχής, πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αντίσταση και στον Αγώνα για την λευτεριά της Πατρίδας μας.
Έτσι μετά την μεγαλειώδη συμμετοχή στην Απεργία της 1ης Μαη 1944 και την Εκτέλεση των 200 Πατριωτών στη Καισαριανή, εξαπολύεται γενική βαρβαρότητα εκτελέσεων.
Στις 4 Μαΐου 1944, μετά από μπλόκο που έγινε στα κτήρια της Κωλλέτη και της Σταδίου,  συλλαμβάνονται 200 Συνάδελφοι των 3Τ (Τηλεγραφεία, Ταχυδρομεία, Τηλεφωνία) ,και μεταφέρονται στο Χαϊδάρι. Αμέσως πραγματοποιείται νέα ‘λευκή απεργία’ από το Σύνολο του προσωπικού των 3Τ, που έχει σαν αποτέλεσμα να παγώσουν οι  επικοινωνίες. Με αυτόν τον τρόπο  εξαναγκάστηκαν οι αρχές  στην  απελευθέρωση όλων, εκτός από 17 Συναδέλφους τους οποίους εκτέλεσαν οι Γερμανικές δυνάμεις στις 7 Μάη στη Καισαριανή.

ΤΙΜΟΥΜΕ τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΥΣ.
ΑΙΩΝΙΑ τους, η ΜΝΗΜΗ.