ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9/9/2023

Αρ.Πρωτ.:   22282/Φ9  —  Αθήνα:    24 /08/2023

 

Προς : 1. Μέλη Δ.Σ.

            2. Περιφερειακά Τμήματα ΠΣΣΤΟ-ΟΤΕ

 

Θέμα :   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9/9/2023 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΓΣΣΕ το Σάββατο 9/9/2023 στη Θεσσαλονίκη και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι αυξήσεις Συντάξεων για ΟΛΟΥΣ, η αντιμετώπιση της Ακρίβειας και του Πληθωρισμού, η ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, είναι τα ΚΥΡΙΑ και ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ και οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ όλων των Συνταξιούχων μελών μας.

Δυστυχώς η ασκούμενη Οικονομική Πολιτική , συνεχίζει και διευρύνει τις ανισότητες και τις αδικίες σε βάρος των απλών Συνταξιούχων, με μία σειρά από μέτρα και αποφάσεις οι οποίες συρρικνώνουν αντί να ενισχύσουν το Κοινωνικό Κράτος και τις κοινωνικές κατακτήσεις μας.

Γι’ αυτό ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΑΣΤΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις των Συντάξεων για ΟΛΟΥΣ, είτε έχουν, είτε όχι προσωπική διαφορά – «χρέος».Κατάργηση της ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) η οποία αποτελεί μία ακόμη πρόσθετη φορολογική αφαίμαξη των Συνταξιούχων.
  1. Χορήγηση των Αναδρομικών – Επικουρικών Δώρων, καθώς και την 13η και 14η Σύνταξη.
  2. Επαναφορά της εισφοράς  υπέρ Υγείας στο 4% και μόνο επί της Κύριας Σύνταξης όπως ίσχυε έως το 2015.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ, σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα διατροφής και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για την ουσιαστική και πρακτική αντιμετώπιση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και του Πληθωρισμού, όπως έγινε στην Ισπανία και την Κύπρο.
  4. Ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων, για ποιοτικές, αξιόπιστες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.
  5. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα, των χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι ένεκα της προσωπικής διαφοράς «χρέος» ,  έχουν την ίδια οικονομική ανέχεια όπως οι Συνταξιούχοι στους οποίους κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Συνάδελφοι.

Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει και συμμετέχει στο Συλλαλητήριο της ΑΓΣΣΕ, γι’ αυτό καλούμε τα Περιφερειακά Τμήματα και τους Συναδέλφους μέλη μας, ιδιαίτερα της Κεντρικής & Δυτικής  Μακεδονίας , Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και Ηπείρου, Θεσσαλίας, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 9/9/2023 στη Θεσσαλονίκη.

Με την υποστήριξη και την  συνεργασία της ΑΓΣΣΕ θα καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης του πούλμαν και ενός γεύματος, για τους Συναδέλφους που αποδεδειγμένα θα  συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο.

 Η προσυγκέντρωση των μελών μας Συνταξιούχων ΟΤΕ, θα γίνει το Σάββατο 9/9/2023 στο κτίριο του ΟΤΕ,   Καρόλου Ντηλ και Ερμού και ώρα 17:30

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Με  ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑ για τα ΚΟΙΝΑ μας ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Το κεντρικό αίτημα – απαίτηση μας για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Θεσαλονίκης