ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.  2036   —-       Αθήνα: 08/11/2022

                                                                                                      

 

Κ.Εφ.Ε.     

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 17

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, έχοντας αίσθημα ευθύνης σε παρακαλεί να προσέξεις τις παρακάτω οδηγίες για την καλύτερη διεξαγωγή των εκλογών που θα γίνει εκτός από την Αυτοπρόσωπη παρουσία και με την Ηλεκτρονική ψήφο.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η Ηλεκτρονική ψηφοφορία θα υλοποιηθεί από την Δευτέρα 21/11/2022 και ώρα 09.00 έως την Τρίτη 22/11/2022 και ώρα 18.00 (συνεχώς).

Την Κυριακή 20/11/2022 όλοι οι Συνάδελφοι μέλη μας, που το κινητό τους τηλέφωνο έχει καταχωρηθεί στο μητρώο μελών, θα λάβουν σε SMS τον ατομικό κωδικό σύνδεσης (link) για την ηλεκτρονική ψηφοφορία του Συλλόγου μας, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 21/11/2022 και ώρα 09.00.

Οδηγίες και λεπτομέρειες έχουν δοθεί και από την εφημερίδα και το site του Συλλόγου μας, αλλά παρ’ όλα αυτά αν κάποιος Συνάδελφος αντιμετωπίσει δυσκολίες ή δεν λάβει την Κυριακή 20/11/2022 τον Ατομικό κωδικό σύνδεσης πρέπει να επικοινωνήσει με την  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ η οποία είναι η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ να δώσει λύσεις και ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  : 2106332864 —- 2103821338  και στα εσωτερικά  214 & 226.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ είναι η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ να σας δώσει  υπεύθυνη απάντηση για τυχόν προβλήματα που θα έχετε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, όσες φορές και αν ψηφήσει κάποιος ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ η τελευταία ΦΟΡΑ λαμβάνεται υπ’ όψιν από το σύστημα, όπως και όποιος ψηφίσει ηλεκτρονικά δεν μπορεί να ψηφίσει και αυτοπρόσωπα στην κάλπη.

 

ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η Αυτοπρόσωπη Ψηφοφορία θα λάβει χώρα από την Τετάρτη 23/11/2022 έως την Παρασκευή 25/11/2022.

Την Τετάρτη 23, Πέμπτη 24, Παρασκευή 25, Νοεμβρίου η αυτοπρόσωπη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί για την Αθήνα (Αττική, Βοιωτία, Εύβοια) στα γραφεία του Συλλόγου μας (Βερανζέρου 13, ΑΘΗΝΑ).

Την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η αυτοπρόσωπη ψηφοφορία θα γίνει στα Περιφερειακά Τμήματα : Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Πατρών, Ηπείρου, Τριπόλεως, Μεσολογγίου, Κοζάνης, Καβάλας, Κομοτηνής, Λάρισας και Λαμίας, στον χώρο που έχει καθορισθεί  από τις Περιφ. Εφορευτικές Επιτροπές.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η αυτοπρόσωπη ψηφοφορία θα γίνει στα Περιφερειακά Τμήματα : Βέροιας, Βόλου, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σερρών, Χανίων και Σύρου, στον χώρο που έχει  καθορισθεί από τις Περιφ. Εφορευτικές Επιτροπές.

Οι κάλπες της αυτοπρόσωπης ψηφοφορίας θα είναι ανοικτές από 09:00 έως 17:00. Απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας είναι η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή  το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή το ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ-ΦΑΚΕΛΟΙ : Τα ψηφοδέλτια θα είναι ΤΡΙΑ σε χρωματισμό καθώς και οι φάκελοι.

Το Κίτρινο ψηφοδέλτιο θα είναι για την εκλογή μελών της Εκτελεστικής επιτροπής και της Κεντρικής Ελεγκτικής Επιτροπής, είναι Πανελλαδικό και θα εμφακελώνεται στον Κίτρινο φάκελο.

Το Σιέλ  ψηφοδέλτιο θα είναι για την εκλογή εκπροσώπων για τις Μείζονες Περιφέρειες, θα είναι μόνο για τα Περιφ. Τμήματα και θα εμφακελώνεται στον Σιέλ φάκελο.

Το Λευκό για την Αττική θα είναι για την εκλογή Αντιπροσώπων στη ΓΑΣ (Ψηφίζουν μόνο τα μέλη της Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας) ενώ,

Το Λευκό των  περιφερειακών τμημάτων θα είναι για την εκλογή του Τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου, την Περιφ. Ελεγκτική Επιτροπή και τους Αντιπροσώπους της ΓΑΣ κάθε Περιφερειακού Τμήματος.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια τους σημειώνουμε με μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας, μέσα στα τετραγωνάκια, εμπρός από τα ονόματα των υποψηφίων που θέλουμε να μας αντιπροσωπεύσουν.
  • Ο μέγιστος αριθμός των σταυρών που θα σημειώσετε για κάθε όργανο, αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο, είναι συγκεκριμένος.

  ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.ΕΦ.Ε.