ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7/7/2022

Αρ. Πρωτ.: 20942/Φ9   —  Αθήνα: 8-7-2022

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ –

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας.

 

Συνεδρίασε την Πέμπτη 7/7/22 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, και αφού συζήτησε τα κρίσιμα και σοβαρά οικονομικά και Συνταξιοδοτικά μας προβλήματα, ( ακρίβεια, πληθωρισμός κλπ) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, το Διοικ. Συμβούλιο  εκφράζει την έντονη απογοήτευση, την αγανάκτηση και την οργή   των Συνταξιούχων μελών μας, για αυτή την απαράδεκτη,  προκλητική και αντικοινωνική ταύτιση του Ανώτατου Δικαστηρίου με την Κυβερνητική επιχειρηματολογία, περί “δημοσιονομικών αναγκών’ και την ΑΠΟΡΡΙΨΗ του δικαίου αιτήματός μας, για την χορήγηση των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ του 11μηνου επί των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ και των ΔΩΡΩΝ, όπως το ίδιο το ΣτΕ είχε αποφανθεί, με τις προηγούμενες δικές του αποφάσεις.

Το κράτος δικαίου και ισονομίας των πολιτών, πήγε ‘περίπατο’ όταν όλες οι μνημονιακές  περικοπές, των δικαστικών και των ειδικών μισθολογίων, χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές και επιστράφηκαν, ενώ των απλών Συνταξιούχων, ακόμη και το μισό 11μηνο, ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ !

2) Το Διοικ. Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα και την απαίτηση από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για την χορήγηση σε ΟΛΟΥΣ (είτε έχουν καταθέσει αγωγή είτε όχι) των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ και των ΔΩΡΩΝ του 11μηνου, όπως εξάλλου συνιστούσαν και προέτρεπαν κορυφαία Κυβερνητικά Στελέχη τους Συνταξιούχους, λέγοντας να μην προσφεύγουν σε Δικηγόρους και σε ΑΓΩΓΕΣ, γιατί θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επίσης σε συνεργασία με την ΑΓΣΣΕ και τις άλλες Οργανώσεις  Συνταξιούχων να εξεταστεί, η δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο Ανθρωπίνων ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

3) Εγκρίθηκε το κείμενο τροπολογίας για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ καθώς και οι δράσεις  και πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις μας στο κέντρο και την περιφέρεια    ( Κεντρικό και Περιφερειακά Διοικ. Συμβούλια ) προς τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, τα κόμματα του κοινοβουλίου, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του κέντρου και της περιφέρειας, ώστε να ενσωματωθεί ΤΩΡΑ η (θετική) προσωπική διαφορά στις Συντάξιμες Αποδοχές, για να δικαιούνται και να προσδοκούν και αυτοί οι Συνταξιούχοι, την όποια “Αύξηση” χορηγηθεί από 1/1/23, την ώρα μάλιστα που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζει.

Ήδη η τροπολογία και η σχετική επιστολή, έχει επιδοθεί στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών & Εργασίας.

4) Επίσης αποφασίστηκε να συνεχιστεί η πίεση και απαίτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Κο Κ.Χατζηδάκη και τον ΕΦΚΑ, για την άμεση καταβολή των καθυστερημένων αναδρομικών, από την εφαρμογή των Ν.Κατρούγκαλου και Ν.Βρούτση, για την άμεση ΔΙΟΡΘΩΣΗ των λανθασμένων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ΧΗΡΕΙΑΣ, των επίσης καθυστερημένων επανεντάξεων στο Ν Κατρούγκαλου, την εφαρμογή και προσμέτρηση της παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης κλπ. δηλαδή όλων των αιτημάτων – προβλημάτων που έχουν αποτυπωθεί, στις πρόσφατες  σχετικές Εξώδικες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ του Συλλόγου μας  και τα οποία χρονίζουν και καθυστερούν απαράδεκτα!

5) Τέλος αποφασίστηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των ΕΚΛΟΓΩΝ του Συλλόγου μας για τις 21 έως 25 Νοεμβρίου 2022, με τον τρόπο που ορίζει ο Νόμος Χατζηδάκη (4808/21) δηλαδή με ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ παρουσία, ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, που είναι υποχρεωτικός και υπερισχύει των διατάξεων του Καταστατικού, σύμφωνα και με γνωμοδοτήσεις των Νομικών Συμβούλων του Συλλόγου μας.

Ωστόσο ο Σύλλογος μας, θα ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας Κο Χατζηδάκη, την τροποποίηση και αλλαγή του Νόμου ή κάποια άλλη αντίστοιχη διάταξη έγκυρη και σύννομη, ώστε να επιτρέπεται η ψηφοφορία των Συνταξιοδοτικών οργανώσεων και δια αλληλογραφίας, απαραίτητα όμως με όλα τα αναγκαία μέτρα, που θα διασφαλίζουν  ΑΠΟΛΥΤΩΣ την γνησιότητα, την μυστικότητα, και το αδιάβλητο των εκλογών.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦ) θα ανακοινώσει, τις επόμενες ημέρες,  έγκαιρα και έγκυρα τις σχετικές διαδικασίες, με κάθε πληροφορία και ενημέρωση όλων των Συναδέλφων μελών μας, αλλά και των Περιφερειακών Εφορευτικών Επιτροπών (ΠΕΕ) για την καλύτερη προετοιμασία και πραγματοποίηση   της εκλογικής διαδικασίας του Συλλόγου μας, που είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη, για Ανθρώπους που δεν είναι γνώστες των ηλεκτρονικών επικοινωνιών , αλλά που, ωστόσο, πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για την εκλογή της Νέας Διοίκησης του Συλλόγου μας, δυναμώνοντας έτσι, την φωνή και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας.

ΕΝΩΤΙΚΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΑ,

για τα ΚΟΙΝΑ μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και ΑΙΤΗΜΑΤΑ.