ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ

Απαραίτητη η εγγραφή στο νέο μητρώο του ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ

 

 Η Διοίκηση του ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ αποφάσισε εφέτος με την έναρξη της νέας παραθεριστικής περιόδου για όσους συνταξιούχους του ΟΤΕ και εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ επιθυμούν να κάνουν χρήση των Παραθεριστικών ή  Ξενοδοχειακών πακέτων του ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ πρέπει να κάνουν εγκαίρως την εγγραφή τους και πριν την έναρξη της λειτουργίας των, στο νέο επικαιροποιημένο μητρώο εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΤΕ του ΟΠΑΚΕ.

Όσοι δεν εγγραφούν στο νέο μητρώο του ΟΠΑΚΕ δεν θα έχουν  την δυνατότητα να μπουν στο σύστημα να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να επιλέξουν την περίοδο της επιθυμίας τους για το καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Μέχρι τώρα για να εγγραφεί ένας συνταξιούχος που ήταν ως εργαζόμενος στον ΟΤΕ έπρεπε να προσκομίσει στον ΟΠΑΚΕ την συνταξιοδοτική απόφαση  από το ΤΑΠ-ΟΤΕ. Αυτή η διαδικασία δημιούργησε πολλά προβλήματα σε πολλούς συναδέλφους μας συνταξιούχους και ιδίως στους πιο παλιούς που δεν έχουν την Απόφαση και δεν την βρίσκουν ούτε στο ΤΑΠ-ΟΤΕ. Έτσι το Προεδρείο του Συλλόγου μας ύστερα από συναντήσεις που είχε τόσο με την Διοίκηση του ΟΠΑΚΕ, όσο και με την Διοίκηση του ΟΤΕ πρότεινε απλή, αξιόπιστη κι εναλλακτική διαδικασία, πέραν της Συνταξιοδοτικής Απόφασης, που έγινε αποδεκτή και θα ισχύει. Συγκεκριμένα ο/η συνάδελφός μας συνταξιούχος με ένα πρόσφατο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα που εκδίδεται από τον e-ΕΦΚΑ με τους προσωπικούς ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXIS ( Με τις δύο σελίδες γιατί η 1η έχει τα πληροφοριακά στοιχεία και η 2η τον εργοδότη ΟΤΕ) που θα υποβάλλει στον ΟΠΑΚΕ θα εξασφαλίσει την εγγραφή στο νέο μητρώο και θα λάβει τον προσωπικό του κωδικό για να έχει την δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα του ΟΠΑΚΕ.   Τα τέκνα των συνταξιούχων καταχωρούνται εφόσον έχουν ηλικία μικρότερη των 30 ετών. 

 

Τα σχετικά στοιχεία πρέπει  να υποβληθούν έγκαιρα (τώρα) ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ

Έτσι θα λάβουν από τον ΟΠΑΚΕ, τον προσωπικό τους κωδικό, και με αυτόν και μόνο θα έχουν πλέον πρόσβαση συμμετοχής στα προγράμματα ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ όταν αυτά ανοίξουν.

 

Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων στα προγράμματα του ΟΠΑΚΕ, έχει αλλάξει πλέον και δεν γίνεται πια με κλήρωση, αλλά με τη σειρά της δήλωσης – προτεραιότητα, στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΑΚΕ, από τη στιγμή που θα ανοίξει η σελίδα για τα συγκεκριμένα προγράμματα. Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι Συνάδελφοι ότι την ημέρα και την ώρα που έχει ανακοινωθεί ότι θα ανοίξει η σελίδα, να σπεύσουν άμεσα να δηλώσουν την επιθυμία τους στην 7μερη περίοδο που προτιμούν και αν αυτή έχει καλυφθεί σε μια άλλη της επιθυμίας τους.

Η φιλοξενία των Συνταξιούχων στα παραθεριστικά κέντρα ΤΕΜΕΝΗΣ και ΦΑΝΑΡΙΟΥ θα γίνει και εφέτος από την έναρξη της παραθεριστικής περιόδου  έως τις αρχές Ιουλίου και από το τέλος Αυγούστου έως το κλείσιμο των παραθεριστικών κέντρων, λόγο του ότι στις άλλες περιόδους θα φιλοξενηθούν οι εργαζόμενοι ΟΤΕ.

Σε περίπτωση που στις περιόδους που φιλοξενούνται οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει κάλυψη για όλα τα σπιτάκια, έγινε δεκτή η πρότασή μας να ανοίγει ενδιάμεσα το Σύστημα και να μπορούν να συμμετάσχουν στην πρόσβαση με δήλωση συμμετοχής τους και οι Συνταξιούχοι, ώστε να μην μένουν αδιάθετα σπίτια, την στιγμή που υπάρχουν πολλές επιθυμίες από συνταξιούχους.

 

Τα αναλυτικά καλοκαιρινά προγράμματα του ΟΠΑΚΕ θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες και για τα οποία θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από το site του Συλλόγου μας και του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ.