ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μετά από παρέμβαση-επιστολή του Συλλόγου μας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, την οποία και δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα του Συλλόγου μας (φύλλο 280 Ιούνιος-Ιούλιος 2017) πετύχαμε να επιστραφούν αναδρομικά στη σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου, οι παράνομες παρακρατήσεις που γίνονταν στον κλάδο ασθενείας μας και υπολογίζονταν με βάση το αρχικό ποσό της συντάξεώς μας και όχι αυτό που τελικά εισπράττουμε μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Efhmerida 280

EFKA anadromika

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου , στις 09:00 το πρωί εμείς οι Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων διεκδικούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Μας κόβουν και πάλι τις συντάξεις.

Μας κλέβουν τη ζωή.

Φτάνει Πιά !

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, όλοι οι Συνταξιούχοι έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47.

Εκδικάζεται ο νόμος Κατρούγκαλου.

Ενώσεις, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι Συνταξιούχων

ΨΗΦΙΣΜΑ 26ΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΑΣ

ΑΘΗΝΑ 29/9/2017

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 26ης  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΑΣ

 

Εμείς οι Σύνεδροι της 26ης ΓΑΣ, νομίμως εκλεγμένοι από το σύνολο των 32.000 μελών, καταδικάζουμε ενέργειες και συμπεριφορές που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας.

Οι αποφάσεις των οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου αντέχουν κρίσης και κριτικής στα πλαίσια που αυτές λαμβάνονται. Διαφορετικές μειοψηφικές απόψεις είναι σεβαστές, στα πλαίσια των δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας, θα πρέπει όμως και οι μειοψηφούντες να δέχονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Δικαστικές διαμάχες και παρεμβάσεις στα πλαίσια αυτά που διαταράσσουν τη συνοχή, παρεμποδίζουν τη λειτουργία και οδηγούν το Σύλλογο σε περιπέτειες, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, όταν μάλιστα θέματα που διαλαμβάνουν μπορούν και πρέπει να λύνονται με τις προβλέψεις του Καταστατικού μας.

Ο Σύλλογός μας, με μια ιστορική διαδρομή από ιδρύσεώς του, κατόρθωσε να ενώσει και να προστατεύσει δικαιώματα και κατακτήσεις και με την οργανωτική του δομή να βρίσκεται ενιαίος και παρών σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη δράση και τις όποιες παραλείψεις των οργάνων της Διοίκησής του μόνοι αρμόδιοι να τις κρίνουν είναι τα μέλη του, μέσω των διαδικασιών που προβλέπει ο Καταστατικός τους Χάρτης.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Συλλόγου μας και την καλούμε να προστατεύσει με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας απ’ όλους όσους δεν θέλουν να σέβονται τις αποφάσεις των οργάνων, μέσα και από τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό αλλά και με όποιον άλλον τρόπο θεωρεί ο Σύλλογος ότι αυτό πρέπει να γίνει.

Επειδή το καταστατικό αποτελεί έκφραση της αυτονομίας του σωματείου, η οποία διασφαλίζεται από το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Επειδή το σωματείο είναι μια κοινωνική οργάνωση προσώπων, η οποία αναπτύσσει ιδία ζωή και δράση και έχει συγκεκριμένο σκοπό. Η αυτονομία του σωματείου σημαίνει ότι η κοινωνική αυτή οργάνωση προσώπων έχει το δικαίωμα να καθορίζει αυτοδυνάμως τους σκοπούς της, τους κανόνες της εσωτερικής λειτουργίας της, την έννομη θέση των μελών της, τα όργανα διοικήσεώς της και τον τρόπο εκλογής αυτών. Δηλ. αυτονομία σημαίνει το δικαίωμα της οργάνωσης να αυτοδιοικείται «νομοθετώντας» η ίδια τους εσωτερικούς κανόνες λειτουργίας της.

Θεωρούμε ότι η επέκταση (βάσει του αρθρ. 27 του Ν. 4331/2015) της εφαρμογής των άρθρων 10, 11, 12 και 13 του Ν. 1264/1982 επί των σωματείων των συνταξιούχων περιορίζει κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και είναι αντισυνταγματική διότι και τα σωματεία των συνταξιούχων είναι σωματεία του κοινού αστικού δικαίου.

Εμμένουμε και απαιτούμε την κατάργηση του αρθρ. 27 του Ν. 4331/2015 και προς αυτή την κατεύθυνση ως κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου εντέλουμε την Διοίκηση του να υπερασπισθεί την αυτονομία του με κάθε νόμιμο μέσο.

Σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες που δεχόμαστε συνεχή πλήγματα, που οι συντάξεις μας εξανεμίζονται, που η υγεία μας έχει κλονιστεί, το σύστημα της δημόσιας περίθαλψης έχει γκρεμιστεί, η φορολογία έχει απομαστεύσει και τις όποιες πενιχρές οικονομίες είχαμε βάλει στην άκρη για να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας, που ακόμα και στο σπίτι μας, που με κόπους και θυσίες κτίσαμε, είμαστε ενοικιαστές, είναι αδιανόητο μέλη αυτού του Συλλόγου, για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, να φρενάρουν τη λειτουργία, να οδηγούν τις νόμιμες αποφάσεις του Συλλόγου σε δικαστικές αντιπαραθέσεις και να προσπαθούν να διαλύσουν στην ουσία ένα Σύλλογο με ιστορία από το 1948.

Για το Προεδρείο

της Γενικής Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης

του  Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων

Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΡΟΖΗΣ                                        Α. ΦΛΩΡΟΣ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΟΜΙΛΟΥ  ΟΤΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα  9/6/2017

 Αριθμός Πρακτικού  Νο 3

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Στις  9/6/2017  συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία εκλέχτηκε από την 24η ΓΑΣ  και ομόφωνα αποφάσισε τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών, για την ανάδειξη νέων Οργάνων του Συλλόγου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ισχύοντος Καταστατικού και την απόφαση της ΓΑΣ. Προς τούτο έχει προβεί στην Προκήρυξη των Εκλογών για την ανάδειξη των Οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου, στις 30 Οκτωβρίου 2017.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καλεί τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στα διάφορα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου ( Εκτελεστική Επιτροπή, Κεντρική Ελεγκτική Επιτροπή και εκπροσώπους στη Γ.Α.Σ. ), όπως καταθέσουν σχετική αίτηση, απευθυνόμενη στην Κ.Εφ. Ε., στα Γραφεία του Συλλόγου μας, από 5/7/2017 έως και 4/8/2017 όλες τις εργάσιμες ημέρες , ώρες   9:30 – 14:00.

Υποψηφιότητες που αφορούν τα Περιφερειακά Όργανα (Διοίκηση Περιφερειακού Τμήματος  (Δ.Π.Σ. ) – Περ. Ελεγκτική Επιτροπή, εκπροσώπους στη Γ.Α.Σ. και Μέλους του Δ.Σ. Μείζονος Περιφέρειας), υποβάλλονται στα Γραφεία των Περιφερειακών Τμημάτων τις ίδιες ημερομηνίες και ώρες. Οι αιτήσεις αυτές θα απευθύνονται στις Περιφερειακές Εφορευτικές Επιτροπές.

Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας δύναται να είναι με αυτοπρόσωπη παρουσία και την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Βιβλιαρίου Ασθενείας , αλλά και με FAX   αναγράφοντας στην αίτηση απαραίτητα τον αριθμό Μητρώου σύνταξης.

Αιτήσεις που δεν θα έχουν παραληφθεί έως και τις 4/8/2017 και ώρα 14:00 δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Με νεότερη ανακοίνωση η Κ.Εφ. επιτροπή θα ενημερώσει για τα λοιπά ζητήματα της όλης Εκλογικής Διαδικασίας.

Για την Κ.ΕΦ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ι.  ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ                                    ΕΛ. ΚΟΥΖΟΥΠΗΣ

ΤΑ  ΜΕΛΗ

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ  Γ.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ Γ.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  Γ.

ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΑΚΟΣ ΑΘ.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΠ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΣΣΤΟ – ΟΤΕ

KEFE PROKHRYXH EKLOGWN

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ – ΝΕΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η απογραφή των εμμέσων μελών ΤΑΠ-ΟΤΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 30/09/2017. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να αποστείλουν  τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Ταμείο.

Εδώ θα βρείτε την σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΕΜΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

 1. Αίτηση Ελέγχου Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσου μέλους Υπόδειγμα 2
 2. Φωτοτυπία 1ης Σελίδας βιβλιαρίου Ασθενείας Άμεσα Ασφαλισμένου
 3. Φωτοτυπία 1ης Σελίδας βιβλιαρίου Ασθενείας Έμμεσα Ασφαλισμένου
 4. Πρόσφατο Φύλλο Σύνταξης
 5. Εκκαθαριστικό Εφορίας τελευταίου Έτους (για τους/τις συζύγους)
 6. Βεβαίωση Φοίτησης τελευταίου έτους (για τέκνα που σπουδάζουν)
 7. ΑΜΚΑ & ΑΦΜ έμμεσου μέλους να αναγράφονται ευκρινώς

ή την Απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ.

Η αποστολή των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

 1. Ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

  ΕΦΚΑ

  Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης και Παροχών

  Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας

  Τμήμα Μητρώου Πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ

  Πατησίων 54, 10682 Αθήνα

 2. Με φαξ  :  2108808902, 2108808711,2108837020
 3. Με email : mitrooparoxes@tayteko.gr

 

Για Επικοινωνία με το Ταμείο

Τηλέφωνα  Μητρώου Πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ : 2108808700, 2108808733, 2108833508

Τηλέφωνα Τμήματος Πρωτοκόλλου: 2108808707, 2108808708,02108808709, 2108808710

Φαξ: 2108808902 / 2108837020

Email: mitrooparoxes@tayteko.gr , gramproedrou@tayteko.gr

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ   Ε Ν Α Ν Τ Ι Α

 

ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και στις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ στις οποίες οδηγούμαστε από τις ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας.

Καλούμε τα μέλη της Αθήνας να συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση, την Πέμπτη 8-12-16 και ώρα 10:30 π.μ. στο ΝΥΜΑ μαζί με την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Αθήνα, 5/12/2016

Περικοπές Συντάξεων – Κατάθεση Μήνυσης

 

Κατάθεση Μήνυσης – Δελτίο Τύπου

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ, υλοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσής του, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 28-11-2016 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά των Διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, καθώς και οιουδήποτε άλλου ήθελε αποδειχθεί υπαίτιος για το ζήτημα της μη υλοποίησης των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων.

Παράλληλα ζητήθηκε από την Προϊστάμενη Αρχή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπως συνδράμει τον αγώνα μας δίδοντας εντολή να εξετασθεί η έγκλησή μας κατά προτεραιότητα.

Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ διεκδίκησης με κάθε μέσο και τρόπο όπως οι αποφάσεις των Οργάνων του Συλλόγου μας, η βούληση των μελών αλλά και οι συνθήκες επιτάσσουν.

Αθήνα, 28/11/2016

28-11-2016

 

Περικοπές Συντάξεων – Κινήσεις ΠΣΣΤΟ-ΟΤΕ

Δελτίο Τύπου 25-11-16

 

Εκπροσωπούμε 35.000 συνταξιούχους υπαλλήλους του ΟΤΕ, οι οποίοι άδικα και κατάφωρα επλήγησαν από τη λαίλαπα των μειώσεων των συντάξεών τους, τα τελευταία έξι χρόνια.

Πρώτος ο Σύλλογός μας το 2011, προσέφυγε ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης, για την προσβολή των παράνομων περικοπών των συντάξεών μας, οι οποίες ελάμβαναν χώρα σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων.

Τον Ιούνιο του 2015, το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις υπ’ αρ. 2287, 2288 και 2289 αποφάσεις της Ολομέλειάς του, δικαίωσε τους νομικούς μας ισχυρισμούς, αναγνωρίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις μας από την 1/1/2012 και εντεύθεν, είναι παράνομες και ως εκ τούτου οι Διοικήσεις των Ασφαλιστικών μας Φορέων, ΙΚΑ και ΕΤΕΑ θα έπρεπε να επαναφέρουν τις συντάξεις μας στο ύψος που είχαν την 31/12/2011 τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2015 και μετά.

Και ενώ η Πολιτεία καλά γνώριζε, ως ώφειλε κατά νόμο, αυτές τις αποφάσεις, καθώς και το δικανικό τους συλλογισμό, παρά ταύτα ουδέν έπραξε μέχρι και σήμερα.

Υποβάλλαμε αιτήσεις, κάναμε παραστάσεις στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, αποστείλαμε επιστολές, παρά ταύτα όλες οι εκκλήσεις μας απευθύνονταν εις ώτα μη ακουόντων. Προειδοποιήσαμε την Πολιτεία να μην επιτρέψει να στραφούμε στην ποινική Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιβληθούν ποινές στις Διοικήσεις των φορέων, οι οποίες δεν αναβιβάζουν τις συντάξεις μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες έκριναν παράνομες τις περικοπές και εν κατακλείδι αρνούνται να εφαρμόσουν Αποφάσεις δικαστηρίων . Μη δυνάμενοι να πράξουμε άλλο τι, η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων, μας αποφάσισε να προσφύγουμε στην ποινική δικαιοσύνη και να αναζητήσουμε την ποινική τιμωρία κάθε κρατικού οργάνου το οποίο εξακολούθησε να απέχει από την υποχρέωσή του να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις μας σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Συμφώνως με αυτή την δεσμευτική απόφαση, τη Δευτέρα 28/11/2016 καταθέτουμε μήνυση κατά παντός αρμοδίου φυσικού προσώπου, κατά των Διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, καθώς και οιουδήποτε άλλου ήθελε αποδειχθεί υπαίτιος από τον κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ζητήσουμε από την Προϊσταμένη Αρχή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπως συνδράμει τον αγώνα μας δίδοντας εντολή να εξετασθεί η έγκληση μας, κατά Προτεραιότητα.

Αθήνα, 25/11/2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λογαριασμός Νεότητας – Διαγραφή Προκαταβολής Φόρου

 

Συνάδελφοι,

Σας πληροφορούμε ότι από σήμερα 26-9-2016, ημέρα Δευτέρα έχει ανοίξει ο Κωδικός στο σύστημα taxis για την διαγραφή της προκαταβολής του Λογ.Νεότητας σύμφωνα με το άρθρο 70 του νόμου 4172. Όσα παιδιά συναδέλφων έχουν υποβάλλει αίτηση στην εφορία της περιοχής που ανήκουν ή που θα υποβάλλουν αίτηση, να απευθυνθούν στην εφορία τους – εκείνα ή οι λογιστές τους – για να γίνει ο συμψηφισμός και η έκδοση του νέου ποσού πληρωμής του φόρου μετά την αφαίρεση της προκαταβολής. Για όσους αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου. Σας πληροφορούμε επιπλέον ότι έχει εκδοθεί ειδική εγκύκλιος* το καλοκαίρι για την προκαταβολή του Λογ.Νεότητας  από τη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του  Υπουργείου Οικονομικών και είναι στη διάθεση του κάθε συναδέλφου αν αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στην εφορία του.

(*) Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου.