ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 19229/ Φ9

Αθήνα 11/11/2020

        Προς:Περιφερειακά Τμήματα του Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

Όπως είναι γνωστό, η υπ. αριθμ. 1439/2000 απόφαση του ΣτΕ, διέτασσε την επιστροφή των κρατήσεων του Ν. 4051 & 4093/12 για ΟΛΕΣ τις κρατήσεις – μειώσεις επί των ΚΥΡΙΩΝ, των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ και των ΔΩΡΩΝ!

Ωστόσο η Κυβέρνηση με το Ν. 4734/20, τελείως αυθαίρετα και ετσιθελικά αποφάσισε, να επιστρέψει τις κρατήσεις – μειώσεις ΜΟΝΟ των κύριων συντάξεων, αγνοώντας και διαγράφοντας τις επιστροφές επί των επικουρικών και των δώρων.

Για αυτή την ευθεία παρανομία και ασέβεια προς το ΣτΕ αλλά και προς τους χιλιάδες Συνταξιούχους, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και σθεναρά.

Η άμεση και ουσιαστική αντίδραση του Συλλόγου, εκφράζεται με την παρακάτω απόφαση μας.

Μαζί με την ΑΓΣΣΕ και τις όμορες Συνταξιοδοτικές οργανώσεις, να προσφύγουμε στο ΣτΕ με αίτημα την ΑΚΥΡΩΣΗ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του Ν. 4734/20, ως παράνομη και αντίθετη με την εντολή και απόφαση  1439/20 του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας (ΣτΕ). 

Η προσφυγή και παρέμβαση μας αυτή στο ΣτΕ θα συνεκδικασθεί στις 15 Ιανουαρίου 2021, μαζί με τις προσφυγές και των άλλων Συνταξιοδοτικών οργανώσεων.

Ελπίζουμε ότι το ΣτΕ θα επιβεβαιώσει την δική του προηγούμενη απόφαση και θα ΑΚΥΡΩΣΕΙ την Κοινή Υπουργική Απόφαση, διατάζοντας την Κυβέρνηση, να επιστρέψει ΟΛΕΣ τις κρατήσεις – μειώσεις του 11μήνου, επί των κύριων αλλά και των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ συντάξεων και των ΔΩΡΩΝ , όπως ήταν άλλωστε και το διατακτικό της 1439/20 απόφασης του!

Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε τρόπο και μέσο έως την πλήρη δικαίωση και επιστροφή, όλων των μνημονιακών περικοπών των Συντάξεων μας.

Ο Σύλλογος μας είναι πλέον μάχιμος και δυναμικός, αποτελώντας την ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μελών μας!

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ μας

στον ΑΓΩΝΑ η ΝΙΚΗ!

One thought on “ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.