ΑΝΑΒΟΛΗ της Γ.Α.Σ λόγω ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΑΡ.ΠΡΩΤ:  19210/ Φ14

Επιστολή προς τους Αντιπροσώπους Γ.Α.Σ του Συλλόγου μας

Αγαπητέ Συνάδελφε  

Αγαπητή Συναδέλφισσα 

Έστω και με μια μικρή “καθυστέρηση” λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών σε συγχαίρουμε  για την Εκλογή σου, ως   Αντιπρόσωπος της Περιφέρειας σου στην Γενική Αντιπροσωπευτική Συνέλευση (Γ.Α.Σ) του Συλλόγου μας.

Δυστυχώς οι Υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας σχεδόν από τις αρχές Μαρτίου, δεν μας επέτρεψαν να συνεδριάσουμε και να συζητήσουμε από κοντά ,σύμφωνα και με τις καταστατικές προβλέψεις, όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της κατηγορίας μας και των μελών του Συλλόγου μας.

Όπως είναι γνωστό, οι επιδημιολογικές συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, έχουν ανατρέψει κάθε κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα ,όπως και την καθημερινότητα και την Συλλογική λειτουργία των θεσμών και των οργάνων τους. Ο Σύλλογος μας με ιδιαίτερη Ευαισθησία και Υπευθυνότητα, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, λόγω και της ηλικιακής σύνθεσης των μελών του Συλλόγου μας, πήρε όλες τις αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΛΩΝ μας.

Για αυτό και όλες οι λειτουργίες ,συνεδριάσεις, δράσεις και οι καταστατικές προβλέψεις και μαζικές διαδικασίες του Συλλόγου μας (Συνεδριάσεις, Συνελεύσεις,  Συγκεντρώσεις κ.λ.π) προσαρμόσθηκαν  στις οδηγίες και στα πρωτόκολλα  του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας. Οι αποφάσεις της πολιτείας και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι Νομικά και Ηθικά υποχρεωτικές , για αυτό τηρήθηκαν και τηρούνται αυστηρά και απαρέγκλιτα , έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης και αναμετάδοσης της νόσου, από και προς τα μέλη μας, τις οικογένειες μας ,αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου ανάλογα πράττουν όλες, μα όλες, οι Συλλογικές οργανώσεις της χώρας μας, οι οποίες έχουν αναβάλει όχι μόνο τις Συνεδριάσεις τις Συνελεύσεις και τα Συνέδρια, αλλά και τις Εκλογικές τους διαδικασίες, παρατείνοντας έτσι τη θητεία των οργάνων τους, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού .

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, παρά την θέληση του και τις αποφάσεις του, για την σύγκληση της Γ.Α.Σ και των Συνελεύσεων Αττικής και Περιφερειών, αναγκάστηκε δύο (2) φορές να προγραμματίσει, να ψηφίσει και τελικά να τις ΑΝΑΒΑΛΕΙ για τον γνωστό , έκτακτο και σοβαρό υγειονομικό λόγο. Παρόλο που τα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά μας προβλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη και   σε κρίσιμο σημείο, (αναγράφονται αναλυτικά στην εφημερίδα και στο αναβαθμισμένο site του Συλλόγου), το Προεδρείο του Συλλόγου μας τα προωθεί και τα διεκδικεί με κάθε μέσον και τρόπο, προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς και τον  e-ΕΦΚΑ.

Τα θέματα που θα συζητούσαμε και θα αποφασίζαμε, στις Συνελεύσεις και στην 28η Γ.Α.Σ, που ήταν προγραμματισμένη πρώτα για τις 12- 13- 14/5/2020 και ύστερα για τις 4 & 5/11/2020 στην Αθήνα, αν οι συνθήκες του κορονοïού, μας το επέτρεπαν, ήταν τα εξής:

  • Οικονομικός Απολογισμός – Προϋπολογισμός 2020
  • Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Διοικητικός Απολογισμός – Πρόγραμμα Δράσης
  • Εκλογή Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της περιόδου 11ος του 2018 έως και 12ος του 2019
  • Τροποποιήσεις καταστατικού
  • Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής
  • Ενημέρωση – τρέχοντα Ασφαλιστικά Θέματα, Νέος Ασφαλιστικός Νόμος 4670/2020 κλπ.

Αυτά τα θέματα, συμπληρωμένα και με όποια άλλα θα έχουν εν τω μεταξύ προκύψει, θα συζητηθούν στην επόμενη Γ.Α.Σ, ή οποία ελπίζουμε να γίνει συντομότατα και με ΟΛΟΥΣ μας παρόντες και Υγιείς.

Ελπίζουμε σύντομα να αποκατασταθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των Συνελεύσεων – Συγκεντρώσεων και Συνεδριάσεων και να μπορέσουμε εκ του σύνεγγυς και κανονικά, να συν-διαμορφώσουμε και να ενισχύσουμε όλοι μαζί τον κοινό μας αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, αλλά και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί και να τα πούμε ανθρώπινα, φιλικά και συναδελφικά όπως συνήθως συμβαίνει κυρίως στις Περιφερειακές Γενικές Συνελεύσεις.

Απόλυτη όμως προτεραιότητα, όπως προ είπαμε, έχει η ΥΓΕΙΑ και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ μας και όλα τα άλλα έπονται. Πρέπει να διαφυλάξουμε με απόλυτο τρόπο την ΥΓΕΙΑ μας και των διπλανών μας, διατηρώντας ταυτόχρονα και όλες τις θεσμικές και καταστατικές υποχρεώσεις και δικαιώματά μας. Όλα τα άλλα, με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο αλλά και σύνεση θα τα τακτοποιήσουμε.

Αυτονόητο είναι ότι, αν υπάρχουν εκ μέρους σου ιδέες ή προτάσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη δράση και λειτουργία του Συλλόγου μας, πολύ ευχαρίστως να τις αποδεχθούμε. Εξάλλου όλο αυτό το διάστημα τα μέλη του Προεδρείου, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Σύλλογο, είτε μέσω τηλεφώνων και e-mail  όπως και το προσωπικό του Συλλόγου, είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με όλα τα μέλη μας.

Αμέσως μόλις οι συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας της Πανδημίας μας το επιτρέψουν, θα αποφασιστούν, θα προσδιοριστούν και θα ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλες, μα όλες, οι προβλεπόμενες θεσμικές και καταστατικές διαδικασίες των οργάνων μας, (Γ.Α.Σ και Συνελεύσεις), όπως εξάλλου προβλέπεται από το Καταστατικό μας και για τις οποίες θα ενημερωθείτε Έγκαιρα και Έγκυρα.

Έως τότε, να είμαστε ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ, Γεροί, Δυνατοί και ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ!

 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς