ΛΑΘΗ & ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των “ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ”

Τα ενημερωτικά σημειώματα των — επιστροφών του 11μηνου έχουν αναρτηθεί στον eΕΦΚΑ. Αναζητήστε τα και ελέγξτε το ποσό επιστροφής.

Υπάρχουν λάθη και σοβαρές αυθαιρεσίες, σε αρκετούς Συναδέλφους και ειδικότερα:

  • Για όσους έχουν Συνταξιοδοτηθεί  το 2015 ,ενώ η οριστική Συνταξιοδοτική  Απόφαση εκδόθηκε το 2016 και μέχρι τότε έπαιρναν  προσωρινή Σύνταξη, έχουν επιστραφεί ΜΟΝΟ τα ποσά των περικοπών του Ν.4093 και 4051/12 της προσωρινής Σύνταξης!!  Πολύ μικρότερα από τα δικαιούμενου ποσά !!      Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με όποιους συνταξιοδοτήθηκαν στο μεσοδιάστημα μεταξύ Ιουνίου ’15 και Μαΐου ’16!!
  •  Ενώ με την έκδοση της απόφασης οριστικής Συνταξιοδότησης  και την καταβολή των αναδρομικών των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ( π.χ μετά από 12 ή 13 μήνες κ.λ.π) ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΕ όλο το ποσό των Ν 4093 και 4051/12 , αυτές οι κρατήσεις  ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ !!
  • Μετά από έντονες διαμαρτυρίες μας ο e-ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας αναγκάστηκαν να παραδεχθούν το λάθος και την αυθαιρεσία εξαγγέλλοντας ότι, έως το τέλος του έτους θα το διορθώσουν και θα επιστρέψουν τα αναλογούντα ποσά!

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, μπορεί να υποβληθεί σχετική ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΤΑΠ – ΟΤΕ), Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων email: (ikatapot@otenet.gr),  συνοδευόμενη με την απόφαση οριστικής Συνταξιοδότησης του ΤΑΠ – ΟΤΕ, μαζί με ένα ενημερωτικό σημείωμα της κύριας σύνταξης 2019 και με το ενημερωτικό σημείωμα των αναδρομικών.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, για τις οποίες υπάρχει βεβαιωμένη απόκλιση – διαφορά – με το επιστρεφόμενο ποσό, μπορεί επίσης να υποβληθεί σχετική ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΤΑΠ – ΟΤΕ), Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων email: (ikatapot@otenet.gr)  συνοδευόμενη με το ενημερωτικό σημείωμα των αναδρομικών και ένα ενημερωτικό σημείωμα της κύριας σύνταξης 2019 και μετά.

Παρακολουθούμε τα θέματα, παρεμβαίνουμε καθημερινά στον e-ΕΦΚΑ και στο Υπουργείο Εργασίας ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και λάθη στα δικαιούμενα επιστρεφόμενα ποσά.

Για την επίσπευση της έναρξης διαδικασίας αιτήσεων επιστροφών αναδρομικών στις “συντάξεις χηρείας” και στους νόμιμους κληρονόμους υποσχέθηκαν ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική σελίδα στον e – ΕΦΚΑ.

Για ότι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε όπως πάντα έγκαιρα και έγκυρα.

Για τον Π.Σ.Σ.Τ.Ο – ΟΤΕ

             Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

     Γ. Κουτσιμπογεώργος                                          Α. Σεργιάννης