ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 1622 16.7.2020

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ενωτικά και αποφασιστικά προχωράμε μπροστά

Μετά από πέντε μήνες αναστολής όλων των συλλογικών διαδικασιών λόγω κορονοϊού , συνήλθε με πλήρη απαρτία και σε κανονική συνεδρίαση  το Δ. Συμβούλιο του Συλλόγου μας την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 , με όρους, μέτρα, και προϋποθέσεις , υγιεινής και ασφαλείας των συμμετεχόντων.

Τα θέματα πολλά ,σοβαρά, και επείγοντα, μιας και είναι σε εξέλιξη αποφάσεις και εφαρμοστικοί νόμοι , καθοριστικοί για τα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Η εξειδίκευση και εφαρμογή τις πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ ,για όλο το επίμαχο – διεκδικούμενο διάστημα ,και για όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα από το αν είχαν καταθέσει αγωγή η ΟΧΙ.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών , και η διερεύνηση ,προσφυγής του Συλλόγου σε συνεργασία και συμπόρευση με τις άλλες Συνταξιοδοτικές  Οργανώσεις και την ΑΓΣΣΕ ,στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για το τμήμα των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ , με τις οποίες δεν ικανοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων μας ,και ως εκ τούτου  προσβάλλονται και καταπατώνται τα βασικά ατομικά και οικονομικά μας δικαιώματα.

Εκφράστηκε η απογοήτευση του Δ. Συμβουλίου ,για αυτή την απόφαση του ΣτΕ, που περιόρισε στο ελάχιστο ,τα διεκδικούμενα ποσά των συντάξεων μας, από τις μνημονιακές περικοπές.

Αποφασίστηκε να απαιτηθεί από την Κυβέρνηση , με πολιτική απόφαση, να επιστρέψει σε ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους ,το επίμαχο διάστημα και τα διεκδικούμενα ποσά , χωρίς νέες δικαστικές προσφυγές.

Ο Σύλλογος θα κινηθεί ομαδικά για την εφαρμογή σε ΟΛΟΥΣ του 11μηνου γι’ αυτό δεν πρέπει να ενεργήσει  κανείς ατομικά  (αυτή τη στιγμή).

Οι εκκρεμότητες πολλές ,σοβαρές , και ιεραρχημένες.

  • Επανυπολογισμός συντάξεων Ν.Κατρουγκαλου – Ν. Βρουτση.
  • Αναδιοργάνωση  – αποδιοργάνωση -διάλυση του τ. ΤΑΠ- ΟΤΕ.
  • Συντάξεις χηρείας για τις οποίες ακόμα δεν εφαρμόζεται 
  • Ο Νόμος για την αναπροσαρμογή από 50 σε 70% .
  • Η απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (συζύγων).
  • Η εξαγορά χρόνου επικουρικής ασφάλισης ( ελλείπων χρόνος)
  • Ο αυθαίρετος τρόπος αναπροσαρμογής των επικουρικών μας, Συντάξεων στις 2/6/20 κατ’ εφαρμογή του Ν. Βρούτση ( κάτι είχε “μαντέψει” για την απόφαση του ΣτΕ, που βγήκε στις 14/7/20) και ο οποίος διέγραψε όλες τις απαιτήσεις και περικοπές, των επικουρικών μας Συντάξεων. ( που ήταν πάνω από 50% )

Για τις καταστατικές και συλλογικές μας διαδικασίες , αποφασίστηκε ,να πραγματοποιηθούν ,οι Περιφερειακές Συνελεύσεις, έως το πρώτο 10 ήμερο Οκτωβρίου , και η Γ.Α.Σ του Συλλόγου έως το τελευταίο 10 Οκτωβρίου , εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες .

Όλες οι δράσεις- πρωτοβουλίες – ενέργειες οι δαπάνες και ο εξοπλισμός του Ιατρείου Αθήνας ,καθώς και οι αποφάσεις του Προεδρείου για όλο το  προηγούμενο διάστημα , αλλά κυρίως τα επόμενα βήματα και οι διεκδικήσεις  του Συλλόγου ,τέθηκαν στη κρίση του Δ. Συμβουλίου, και εγκρίθηκαν  με μεγάλη πλειοψηφία.

Επιδιώκουμε τις συναινέσεις , και τις ομοφωνίες, που θα ενισχύουν την δύναμη και την αποτελεσματικότητα  των διεκδικήσεων μας, για τα κοινά μας αιτήματα για την βελτίωση της ζωής μας, αλλά δυστυχώς ,ορισμένοι δεν θέλουν και δεν  μπορούν  να συμπορευθούν ,και να συμβάλουν στην κοινή μας προσπάθεια αλλά συνεχίζουν να διχάζουν, και να διασπούν το κοινό μας μέτωπο  

Το Προεδρείο με σοβαρό, τεκμηριωμένο και υπεύθυνο λόγο, απάντησε σε όλες τις ενστάσεις ,αντιρρήσεις , διαφωνίες, και κραυγές απελπισίας, εκείνων των λίγων , που συνεχίζουν να είναι εκτός τόπου – χρόνου και πραγματικότητας  απειλώντας διαρκώς ,με αγωγες ,με δικαστικές προσφυγες ,και προσβολές  κατά πάντων ,και για τα πάντα.

Το Προεδρείο ,και ο Σύλλογος μας ,θα συνεχίσει  και θα εντείνει τις δράσεις ,παρεμβάσεις ,και διεκδικήσεις ,για όλα τα κοινά μας, σοβαρά και μεγάλα Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά μας προβλήματα.  Γιατί αυτό ενδιαφέρει και αφορά τα μέλη και τους Συναδέλφους μας ,  για αυτό  έχουν αγκαλιάσει , αυτή τη νέα πορεία ,αυτό το νέο Προεδρείο και αυτή την Αλλαγή πορείας στο Σύλλογο μας.

Όλοι μαζί μπορούμε ,στην ενότητα η δύναμη μας.