ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

     ΑΡ. ΠΡΩΤ. 19066/Φ2

      ΑΘΗΝΑ    1.7.2020

      Προς τον Διοικητή  e-ΕΦΚΑ

                       κ.Χρήστο Χάλαρη

                                   ΕΝΤΑΥΘΑ                             

Κύριε Διοικητά,

Παρά το γεγονός ότι  σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το θέμα ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας των προστατευόμενων μελών που έληγε στις 30/6/20 με υπαιτιότητα του e-ΕΦΚΑ δεν έγινε ανανέωση-παράταση. 

Επιχειρήσαμε απεγνωσμένα, τις προηγούμενες ημέρες, να επικοινωνήσουμε μαζί σας αλλά και με αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, για το μείζον αυτό θέμα, ωστόσο οι προσπάθειές μας «έπεσαν» στο κενό, ενώ μας δίνονταν προφορικές υποσχέσεις ότι το πρόβλημα έχει ρυθμιστεί.

Σήμερα, διαπιστώσαμε με λύπη, μετά και από καταγγελίες χιλιάδων συναδέλφων, ότι τα προστατευόμενα μέλη θεωρούνται και είναι  ανασφάλιστα.  

Εξαιτίας της ακατανόητης αδράνειας και αδιαφορίας που επιδείχθηκε για το εν λόγω ζήτημα, προκλήθηκε τεράστιο θέμα στα προστατευόμενα μέλη  που πολλά από αυτά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι απαραίτητη η νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική τους υποστήριξη.

Επειδή το πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, απαιτούμε να δώσετε σήμερα εντολή για ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητάς των ήδη καταχωρημένων στο σύστημα προστατευόμενων μελών.  Αυτό σημαίνει, όπως καλά γνωρίζετε,  ότι πρέπει να δώσετε σαφείς οδηγίες για τη συνέχιση της αυτόματης-μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του Φορέα, τουλάχιστον για ένα έτος– ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας, κάτι που γινόταν ανελλιπώς και χωρίς προσκόμματα το προηγούμενο διάστημα.

Με εκτίμηση,