ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19.3.2019

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 18249 /Φ14
Αθήνα 19 / 3 /2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από έκπτωτα μέλη της τελευταίας διοίκησης του Συλλόγου, που ασκούσαν διοίκηση, ενώ η εκλογή τους βασιζόταν σε ανυπόστατη απόφαση, όπως περί τούτου έκρινε η υπ’ αριθμ. 2747/2018 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, κυκλοφορούν, κατά καιρούς, διάφορα έγγραφα, που δι’ αυτών θέτουν ανύπαρκτα ζητήματα.
Είναι αντιληπτό ότι τα μέλη αυτά, επειδή «εκπαραθυρώθηκαν» συνεπεία της εκ μέρους τους παραβίασης των νόμων, προσπαθούν να οδηγήσουν και την διορισθείσα από το Δικαστήριο διοίκηση σ’ αυτές τις ατραπούς κάτι, που δεν μπορούν να επιτύχουν, διότι η διορισθείσα διοίκηση, όπως θα πρέπει να κατανοήσουν, αποτελεί προέκταση του Δικαστηρίου, που σημαίνει ότι πράττει με σεβασμό και προσήλωση ό,τι ακριβώς ο νόμος ορίζει.
Ένα από τα έγγραφα αυτά είναι και η από 5.3.2019 επιστολή του κ. Κων. Λουκόπουλου, (ο οποίος νομίζει ότι είναι ακόμη Πρόεδρος) την οποία απευθύνει στον κ. Δημητρίου, που ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Ελεγκτικής Επιτροπής (Κ.Ελ.Ε). Με αυτήν την επιστολή ζητεί κατ’ αποτέλεσμα από τον κ. Δημητρίου να παρανομήσει, αφού ζητεί, όπως μετά των λοιπών μελών του οργάνου αυτού ασκήσουν καθήκοντα ελέγχου της διαχείρισης της διορισθείσας από το Δικαστήριο διοίκησης, ενώ δεν έχουν διορισθεί με την ως άνω απόφαση. Ο κ. Δημητρίου ο κ. Σαριδάκης και ο κ. Σχινάς ανταποκρίθηκαν και με την από 7-3-2019 επιστολή τους ζητούν να κάνουν τακτικό έλεγχο.
Θα έπρεπε όμως να γνωρίζουν ο κ. Λουκόπουλος και οι υπόλοιποι ότι η Κ.Ελ.Ε έχει εκ του νόμου και εκ προορισμού ισόχρονη και ταυτόχρονη θητεία με αυτή του διοικητικού συμβουλίου, με το οποίο εκλέγεται, με σκοπό να ελέγχει την διαχείριση αυτού και μόνον αυτού. Τούτο ορίζεται και στο άρθρο 24 παρ. 1 του καταστατικού του Συλλόγου, το οποίο επί λέξει ορίζει:
«Η θητεία αυτής λήγει με την λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου». Συνεπώς, αφού τερματίσθηκε δικαστικά το ΚΔΣ μοιραία τερματίσθηκε και αυτό το
καταστατικό ελεγκτικό όργανο, το οποίο ουδέποτε δικαιούται να ελέγχει διαχειριστικά θέματα άλλων διοικήσεων.
Για το ενδιαφέρον του κ. Λουκόπουλου, που συνίσταται στην εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου πρέπει να γίνει η υπενθύμιση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης, δεν έχει παραδώσει τα κλειδιά από τις ντουλάπες στο γραφείο του, ότι διέγραψε όλα τα αρχεία από τον Η/Υ κ.λ.π όπως θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς, μέσω της εφημερίδας μας, για το τι παραλάβαμε.
Ένα δεύτερο έγγραφο είναι η από 5.3.2019 επιστολή του Προεδρείου της Κ.ΕΦ.Ε (κ.κ Καλλιανιώτης και Κουζούπης) οι οποίοι ενεργούν χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της, και ζητούν να αναλάβουν καθήκοντα. Συνεχίζουν να ζητούν αναγνώριση, ενώ καλά γνωρίζουν ότι δεν έχουν εκλεγεί με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, όπως ο νόμος ορίζει και δεν μπορούν να λειτουργούν, καθόσον η εκλογή τους στηρίζεται σε ίδια ανυπόστατη απόφαση, όπως ήταν και αυτή περί της εκλογής της Κεντρικής Διοίκησης.
Ένα τρίτο έγγραφο είναι η τρίτη κατά σειρά εξώδικη δήλωση-πρόσκληση και διαμαρτυρία του κ. Φωτεινόπουλου (ο οποίος νομίζει ότι είναι ακόμη Ταμίας) και άλλων 27, οι οποίοι συνεχίζουν να αμφισβητούν τις δικαστικές αποφάσεις τις οποίες όμως μας καλούν να τις εφαρμόσουμε. Μας κάνουν δε και μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας.
Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι τα έκπτωτα αυτά μέλη ήταν εκείνα, που οδήγησαν τον Σύλλογο στα Δικαστήρια, προκειμένου εκείνο να δώσει λύση σε αδιέξοδα, που αυτά τα μέλη δημιούργησαν με την παραβίαση των νόμων για να διαιωνίζουν την παραμονή τους στην διοίκησή του.
Είναι προκλητικό και υποκριτικό οι παρανομήσαντες να μας παροτρύνουν να διαπράξουμε και εμείς παρανομίες. Αυτό δεν πρόκειται να το πετύχουν όσο και να επιμένουν, όσες επιστολές, εξώδικα και απειλές για ποινικές και αστικές διώξεις και να μας στείλουν.
Τέλος θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς ότι στον εισαγγελέα οδηγούνται όσοι παρανομούν και όχι όσοι εφαρμόζουν το νόμο και υπηρετούν τη νομιμότητα και τη δημοκρατία.