ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΦΚΑ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ 23/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ»

Συνάδελφοι

Με δελτία τύπου , ανακοινώσεις , αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες πίεσης προς την Κυβέρνηση το Υπουργείο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουμε απαιτήσει τη λύση του προβλήματος με τις παράνομες περικοπές και την επιστροφή των χρημάτων σε ΟΛΟΥΣ.

Με τεχνάσματα αλλά και ανεπίτρεπτη  παραπληροφόρηση, δυστυχώς παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας και διακινούν εμπόριο ελπίδας μέσω αιτήσεων αγωγών και εργολαβικών .

Ταυτόχρονα, ενώ πετσοκόβουν τις συντάξεις χηρείας με τον νόμο Κατρούγκαλου, δηλώνουν ότι θα τον καταργήσουν, τάζουν κοινωνικό μέρισμα και προετοιμάζουν νέα λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις.

Στο πλαίσιο αυτής της διγλωσσίας και της κοροϊδίας  εντάσσονται και οι πρόσφατες δηλώσεις ότι «σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων,  θα τις εφαρμόσουμε. Όμως αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια» « δεν χρειάζονται αιτήσεις αλλά… όσοι έχουν προσφύγει μάλλον θα δικαιωθούν» « το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση στην απόφαση…» και το κορυφαίο « για να μην ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι φτιάξαμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνουν τις αιτήσεις»

Η επιχείρηση εξαπάτησης σε ΟΛΟ της  το μεγαλείο .

Αλήθεια, που ξαναέγινε με εντολή του αρμόδιου Υπουργού ο ΕΦΚΑ να φτιάχνει «αίτηση διεκδίκησης των παρανόμως παρακρατηθέντων» από τον ίδιο!!! και ο αρμόδιος υπουργός να δηλώνει ότι ουσιαστικά αλλά και νομικά αυτή δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ , ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΖΟΥΣ !!?? .

Τέρμα η κοροϊδία Απαιτούμε πολιτική λύση ΤΩΡΑ και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει τον αγώνα για πολιτική λύση, όμως δεδομένου ότι το κύμα της παραπληροφόρησης έχει χτυπήσει τους πάντες, προς διευκόλυνση σας παραθέτει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση τονίζοντας ότι, επειδή έχει  πονηρό αίτημα , « Α.  Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012……..» να συμπληρώσετε, στο σημείο 9, πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία  και το εδάφιο Β. όπως ακριβώς το διατυπώνουμε παρακάτω :

9       Β.     Να μου δοθεί αναλυτική κατάσταση των ποσών που μηνιαίως και ετησίως έχουν παρανόμως παρακρατηθεί από την ημερομηνία συνταξιοδότησης μου έως σήμερα, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος  και να μου αποδοθούν τα σχετικά ποσά, καθώς και τα Δώρα εορτών , Χριστουγέννων και Πάσχα και τα επιδόματα αδείας του χρονικού διαστήματος από 1/1/2012 και εντεύθεν, της παρούσης επέχουσας θέση αιτήσεως κατά την έννοια του Αρ.93 του Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού 

 

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ.Λουκόπουλος                        Α.Μπιρμπιλής

 

Υ.Γ. Για τη διευκόλυνση στη συμπλήρωση των ηλεκτρονική αιτήσεων προτείνουμε στους συναδέλφους συνταξιούχους να συμβουλευτούν τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΚΑ.