ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑΕΠ

 

Αθήνα 28-2-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος μας έχει αποστείλει εξώδικα προς τους αρμοδίους της Κυβέρνησης και τους φορείς για τα θέματα που έχουν σχέση με τις παράνομες παρακρατήσεις από τον ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑΕΠ.

Στο φύλλο της Εφημερίδας που κυκλοφορεί εντός των επομένων ημερών υπάρχουν λεπτομέρειες.

Τονίζουμε ότι το αίτημα μας είναι κατ’εξοχήν πολιτικο-κυβερνητικό και θα πρέπει να λυθεί με απόφαση της κυβέρνησης, ενώ ο Σύλλογός μας αξιοποιώντας όλα τα μέσα(εξώδικα, παραστάσεις μηνύσεις κλπ.) θα ασκήσει την μέγιστη πίεση για την άμεση και δίκαιη λύση του προβλήματός μας.

Όσον αφορά την υποβολή ή όχι των αιτήσεων, τονίζουμε ξανά ότι δεν είναι αναγκαίο και απαραίτητο και δεν θα επιστραφούν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά μόνο σε όποιους κάνουν αίτηση, αλλά σε ΌΛΟΥΣ.

Γι αυτό δεν πρέπει οι συνάδελφοι να ‘τρέχουν’ , για την υποβολή αιτήσεων ή δικαστικών αγωγών και δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας γιατί είναι πρόωρο και δεν συντρέχει και κανένας λόγος παραγραφής.

Αποτελεί σκανδαλώδη συμπεριφορά «η σιωπή» των φορέων αλλά και του Υπουργείου αν όχι συμπαιγνία και μετάθεση στο απώτερο μέλλον τυχόν δικαίωσης.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις πιέσεις για τη θεσμική λύση του θέματος όπως κάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν για τις παράνομες παρακρατήσεις υπέρ του Κλάδου Υγείας, οι οποίες και επεστράφησαν έστω και κουτσουρεμένες ( και έχουμε και για αυτό ξανά προσφύγει) χωρίς την μεσολάβηση εργολαβικών και ποσοστών !!!

Σας καλούμε σε συσπείρωση και συμπόρευση με τον  Σύλλογο και στις δράσεις του, γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να κατακτήσουμε αυτά που μας πρέπουν και μας αξίζουν.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου εδώ